Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 18%, după ce banca elvețiană a raportat o pierdere trimestrială cu mult peste estimările analiștilor

Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 18%, după ce banca elvețiană a raportat o pierdere trimestrială cu mult peste estimările analiștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2022

Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 18%, după ce banca elvețiană a raportat o pierdere trimestrială semnificativ mai mare decât estimările analiștilor și a anunțat o revizuire strategică masivă, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca elvețiană a înregistrat o pierdere netă în trimestrul al treilea de 4,034 miliarde de franci elvețieni (4,09 miliarde de dolari), în comparație cu așteptările analiștilor pentru o pierdere de 567,93 milioane de franci elvețieni, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Estimarea de creștere economică pentru bugetul anului 2023 a fost înrăutățită de Comisia de Prognoză. Salariul mediu net va crește anul următor mai rapid decât inflația și va ajunge la 4.235 lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Estimarea de creștere economică pentru bugetul anului 2023 a fost înrăutățită de Comisia de Prognoză. Salariul mediu net va crește anul următor mai rapid decât inflația și va ajunge la 4.235 lei

Cifra este, de asemenea, cu mult sub profitul de 434 de milioane de franci elvețieni înregistrat pentru același trimestru al anului trecut.

Banca a remarcat că pierderea a reflectat o depreciere de 3,655 miliarde de franci elvețieni legată de ”reevaluarea creanțelor privind impozitul amânat ca urmare a restructurării strategice cuprinzătoare”.

Sub presiunea investitorilor, banca a anunțat o restructurare majoră a afacerii sale, în încercarea de a soluționa performanța slabă a băncii sale de investiții și în urma unei serii de costuri pentru litigii care au afectat câștigurile.

Noul CEO Ulrich Koerner a declarat joi, pentru CNBC, că restructurarea reprezintă începutul unei ”transformări într-o nouă Credit Suisse”.

În schimbarea sa strategică mult anticipată, banca a promis că își va ”restructura radical” banca de investiții, pentru a-și reduce semnificativ expunerea la activele ponderate la risc, care sunt utilizate pentru a determina cerințele de capital ale unei bănci.

De asemenea, își propune să își reducă baza de costuri cu 15%, sau cu 2,5 miliarde de franci elvețieni, până în 2025.

Banca se așteaptă să suporte costuri de restructurare de 2,9 miliarde de franci elvețieni până la sfârșitul anului 2024.

Planul de transformare va face ca Credit Suisse să-și separe banca de investiții într-o afacere independentă numită CS First Boston, să strângă capital de 4 miliarde de franci elvețieni prin emiterea de noi acțiuni și o ofertă de drepturi și să creeze o unitate de eliberare a capitalului pentru a închide afacerile non-strategice cu profitabilitate scăzută.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
pierdere