Agenția de evaluare Moody’s a promovat ratingul pentru depozite al BCR la Baa3

Agenția de evaluare Moody’s a promovat ratingul pentru depozite al BCR la Baa3
scris 10 aug 2017

Moody's Investors Service a acordat calificativul Baa3/Prime-3 pentru depozitele pe termen lung și pentru depozitele în monedă străină ale Băncii Comerciale Române. Agenția de evaluare financiară își motivează decizia prin îmbunătățirea indicatorilor băncii.

Banca Comercială Română (BCR) este promovată într-o clasă de risc mai bună de agenția de rating Moody’s. Efortul de reducere a nivelului creditelor neperformante la 11,8% în decembrie 2016, de la 20,2% în decembrie 2015 a contribuit la decizie. Astfel, Moody's Investors Service a acordat calificativul Baa3/Prime-3 pentru depozitele pe termen lung și pentru depozitele în valută, față de ratingul anterior Ba1/Not Prime. Pentru riscul de contraparte pe termen lung, ratingul a fost ridicat la ba3, de la ba2, informează un comunicat al Moody’s.

Agenția de evaluare financiară își motivează decizia prin îmbunătățirea calității activelor băncii, a profitabilității, adecvării capitalului și structurii finanțării. Nivelul de adecvare a capitalului Tier 1 ratio a urcat la 18,64%, de la 16,04%. Moody’s semnalează efortul de reducere a efectului de pârghie de către BCR în ultimii 6 ani.

Banca Comercială Română, cel mai mai mare grup financiar din România, a anunțat un profit net de 305,6 milioane de lei în prima jumătate a anului, în scădere de la 636 de milioane de lei în aceeași perioadă din anul trecut, pe fondul efectului de bază de după vânzarea participație la Visa, dar și a reluării unor provizioane de risc.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
moody's
rating