Agenția de evaluare Moody’s a promovat ratingul pentru depozite al BCR la Baa3

Agenția de evaluare Moody’s a promovat ratingul pentru depozite al BCR la Baa3
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 aug 2017

Moody's Investors Service a acordat calificativul Baa3/Prime-3 pentru depozitele pe termen lung și pentru depozitele în monedă străină ale Băncii Comerciale Române. Agenția de evaluare financiară își motivează decizia prin îmbunătățirea indicatorilor băncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Comercială Română (BCR) este promovată într-o clasă de risc mai bună de agenția de rating Moody’s. Efortul de reducere a nivelului creditelor neperformante la 11,8% în decembrie 2016, de la 20,2% în decembrie 2015 a contribuit la decizie. Astfel, Moody's Investors Service a acordat calificativul Baa3/Prime-3 pentru depozitele pe termen lung și pentru depozitele în valută, față de ratingul anterior Ba1/Not Prime. Pentru riscul de contraparte pe termen lung, ratingul a fost ridicat la ba3, de la ba2, informează un comunicat al Moody’s.

Agenția de evaluare financiară își motivează decizia prin îmbunătățirea calității activelor băncii, a profitabilității, adecvării capitalului și structurii finanțării. Nivelul de adecvare a capitalului Tier 1 ratio a urcat la 18,64%, de la 16,04%. Moody’s semnalează efortul de reducere a efectului de pârghie de către BCR în ultimii 6 ani.

Banca Comercială Română, cel mai mai mare grup financiar din România, a anunțat un profit net de 305,6 milioane de lei în prima jumătate a anului, în scădere de la 636 de milioane de lei în aceeași perioadă din anul trecut, pe fondul efectului de bază de după vânzarea participație la Visa, dar și a reluării unor provizioane de risc.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
moody's
rating