Atac la bancomat: hoții au incendiat un ATM în Mediaș, încercat să fure banii prin blocarea fantei

Atac la bancomat: hoții au incendiat un ATM în Mediaș, încercat să fure banii prin blocarea fantei
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2023

Un bancomat din municipiul Mediaș a fost distrus complet în urma unui incendiu izbucnit după ce persoane necunoscute au blocat fanta aparatului cu un obiect de lemn, pentru a fura bani, producându-se un scurt-circuit. Prejudiciul nu a fost stabilit deocamdată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 04.00, în municipiul Mediaș, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș care patrulau pe strada I.C. Brătianu au observat că din sediul unei unități bancare ieșea fum. Polițiștii au pătruns în holul unității și au constatat că ATM-ul instalat în zona respectivă ardea cu flacără deschisă”, a transmis Poliția Sibiu.

Acolo au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

”Incendiul se manifesta cu flacără și se acționa cu două stingătoare. Pompierii au lichidat prompt incendiul, însă a ars întreg bancomatul și de asemenea, pereți din interiorul imobilului unde era amplasat bancomatul au fost afectați de fum. Din fericire nu au fost înregistrate victime”, a precizat, la rândul său, ISU Sibiu.

Ionuț Dumitru, Raiffeisen Bank: România nu mai e o țară săracă, dar are cel mai slab rating din UE după Grecia și costuri mari de finanțare. Reducerea deficitului bugetar este obligatorie CITEȘTE ȘI Ionuț Dumitru, Raiffeisen Bank: România nu mai e o țară săracă, dar are cel mai slab rating din UE după Grecia și costuri mari de finanțare. Reducerea deficitului bugetar este obligatorie


Pompierii au stabilit că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la un scurt-circuit.

”Din investigațiile preliminare efectuate, polițiștii medieșeni au constatat că persoane necunoscute ar fi pătruns în sediul unității bancare și ar fi încercat să sustragă bani din ATM blocând fanta aparatului cu un obiect din lemn, fapt ce ar fi condus la supraîncălzirea sistemului electric al dispozitivului și, astfel, la izbucnirea incendiului. Până în acest moment nu s-a stabilit un prejudiciu”, a explicat Poliția.

În cauză, la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă la furt calificat.

În prezent, polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării autorilor faptei pentru aplicarea măsurilor legale în consecință.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bancomat
medias
incendiu
atac