Un congressman a citit un discurs compus de un AI

Un congressman a citit un discurs compus de un AI
scris 29 ian 2023

Pentru susținerea unei legi care ar trebui să ducă la crearea unui centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, un membru al Congress-ului american a citit un discurs creat de ChatGPT.

Casa Reprezentanților a dezbătut săptămâna trecută oportunitatea investirii într-un centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, operat în comun de Statele Unite și Israel.

Cu această ocazie, democratul Jake Auchincloss a dat citire unui scurt discurs care, în loc să fie compus de staff-ul acestuia, a fost generat cu ajutorul ChatGPT.

Google a dezvoltat un instrument de AI care creează muzică CITEȘTE ȘI Google a dezvoltat un instrument de AI care creează muzică

Auchincloss a cerut ChatGPT să compună pe tema dată un discurs de 100 de cuvinte. Rezultatul a fost următorul:

„Doamnă Președintă, mă aflu astăzi aici pentru că plănuiesc să reintroduc Legea Centrului de Inteligență Artificială SUA-Israel, o lege bipartizană care va consolida un parteneriat reciproc avantajos între Statele Unite și Israel în domeniul cercetării inteligenței artificiale. Acesta este un pas esențial înainte într-o eră în care inteligența artificială și implicațiile ei devin centrale în discursul public.

Trebuie să colaborăm cu parteneri internaționali precum guvernul israelian pentru a ne asigura că Statele Unite își mențin un rol de lider în cercetarea și dezvoltarea AI și explorează în mod responsabil numeroasele posibilități pe care le oferă tehnologiile în evoluție. Actul Centrului de Inteligență Artificială din Statele Unite ale Americii și Israel ne va permite să profităm de expertiza ambelor țări și să ne folosim reciproc resursele pentru a explora și dezvolta progrese de ultimă oră în AI.”

Conform staff-ului politicianului american, acesta este primul discurs generat de o inteligență artificială și citit în Congress.

viewscnt
Afla mai multe despre
congress
discurs
chatgpt
ai