Atacuri spoofing la clienții băncilor folosind fraudulos numerele de telefon ale BNR

Atacuri spoofing la clienții băncilor folosind fraudulos numerele de telefon ale BNR
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2023

Banca Națională a României a primit o serie de sesizări care semnalau utilizarea numerelor de contact telefonice indicate pe pagina website a BNR (021 313 04 10 sau 021 315 27 50) de către persoane care pretindeau că vorbesc din partea BNR, în legătură cu presupuse împrumuturi online făcute pe numele celor apelați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Se astfel solicitau date personale, sub diverse pretexte (confirmarea unor cereri de împrumut, ștergerea împrumutului din sistem, date de card etc., în funcție de răspunsurile date de cel contactat).

BNR atrage atenția că aceste apeluri nu au fost inițiate din rețeaua telefonică proprie și reamintește că  nu este abilitată să ofere populației produse și  servicii de creditare, având atribuțiii reglementate expres de lege. Avertizează, de aceea, populția să nu dea curs solicitărilor de acest tip, venite din partea unor persoane care pretind că sunt salariați sau reprezentanți ai BNR și care invocă pretinse împrumuturi solicitate/aprobate/acordate de BNR și solicită date sau documente cu caracter personal sau transferuri de bani în diferite scopuri.

Banca Națională a sesizat poliția în legătură cu utilizarea frauduloasă a numerelor de telefon și a numelui BNR.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
atacuri spoofing
frauda