Banca daneză Saxo Bank renunță la clienții din Rusia și Belarus

Banca daneză Saxo Bank renunță la clienții din Rusia și Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2022

Banca daneză de investiții Saxo Bank a anunțat că a renunțat la clienții din Rusia și Belarus, ca răspuns la sancțiunile impuse acestor țări în urma invadării Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Este un număr mic de clienți și o decizie luată pe baza sancțiunilor mai dure impuse celor două țări ca urmare a invaziei teribile a Rusiei în Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al băncii într-o declarație pentru Reuters.

ULTIMA ORĂ Datoria publică a trecut pentru prima dată de pragul de 50% din PIB, inclusiv din cauza împrumutului din PNRR. România ar trebui să aplice urgent măsuri de corectare a îndatorării CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Datoria publică a trecut pentru prima dată de pragul de 50% din PIB, inclusiv din cauza împrumutului din PNRR. România ar trebui să aplice urgent măsuri de corectare a îndatorării

De vineri, clienții din Rusia sau Belarus nu au mai putut să deschidă noi poziții sau să mărească dimensiunea celor actuale, scrie News.ro.

Rezilierile de contracte ar urma să intre în vigoare pe 8 iunie, a spus banca. Până atunci, acești clienți vor putea în continuare să retragă numerar și valori mobiliare, dar tranzacțiile vor fi supuse unui control sporit, a adăugat acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
saxo bank
rusia