Banca Transilvania a finalizat achiziția Idea Bank

Banca Transilvania a finalizat achiziția Idea Bank
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 29 oct 2021

Banca Transilvania a finalizat achiziția Idea Bank de la grupul polonez Getin Holding, după ce în iunie semnase contractul de preluare și recent a primit toate autorizațiile. Este cea de-a treia achiziție a BT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BT preia și afacerile de leasing și brokerul de asigurare care operează sub brandul Idea.

Actuala Idea Bank va deveni un hub de digital banking și Toate cele trei entități cunoscute în prezent sub brandul Idea vor avea noi identități corporative. BT menționează că banca va avea ca agendă criteriile de sustenabilitate urmărite la nivel european (ESG).

Nicușor Dan despre creșterea prețului gigacalorie în București: Nu pot să promit că vom subvenționa 100% creșterea, dar o să plătim o parte importantă din preț CITEȘTE ȘI Nicușor Dan despre creșterea prețului gigacalorie în București: Nu pot să promit că vom subvenționa 100% creșterea, dar o să plătim o parte importantă din preț

„Ne bucurăm să aducem în ecosistemul Băncii Transilvania, alături de capabilitățile BT, o nouă entitate, care are tehnologia în ADN. Suntem încrezători că prin ceea ce ne-am propus suntem deschizători de drumuri pe piața bancară din România, pentru clienți tot mai orientați spre banking online. Mulțumim celor care au contribuit la reușita acestei achiziții – autorități, consultanți, avocați și echipa BT dedicată. De asemenea, mulțumim Grupului Getin Holding pentru încredere și colaborare”, afirmă Horia Ciorcilă, Președinte, Consiliul de Administrație, Banca Transilvania.

Idea este a treia bancă achiziționată de Banca Transilvania, după Bancpost (2018) și Volksbank România (2015). Este și cea mai mică, cu active de doar 2,7 miliarde de lei la finele anului trecut și o cotă de piață de jumătate de punct procentual.

Consultanții Băncii Transilvania în această tranzacție au fost: Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY și Linklaters.

viewscnt
Afla mai multe despre
idea bank
banca transilvania