UniCredit Bank primește plafon suplimentar în IMM Invest, după ce a acordat finanțări de peste 1,3 miliarde de lei

UniCredit Bank primește plafon suplimentar în IMM Invest, după ce a acordat finanțări de peste 1,3 miliarde de lei
scris 29 oct 2021

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o suplimentare de 464 milioane de lei a plafonului disponibil pentru acest an în programul IMM Invest.

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu  Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Banca cu acționariat italian ajunge la un plafon de circa 1,8 miliarde de lei, din care a utilizat circa 1,3 miliarde de lei. Peste 1.600 de companii au primit credite în cadrul IMM Invest.

“Suplimentarea plafonului de garantare primită prin intermediul programului IMM Invest ne permite să extindem suportul pentru companii și să contribuim astfel în continuare la revenirea economiei românești”, spune Antoaneta Curteanu, vicepreședinte responsabil cu aria retail în cadrul UniCredit Bank.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Printre sectoarele care au primit finanțare în cadrul programului se numără: comerț (46%), produse și servicii de consum (18%), construcții (10%), transport și depozitare (8%), agricultură, silvicultura și pescuit (7%), precum și companii ce își derulează activitățile în sectoarele sănătate și IT.

Creditele, în valoare de până la 10 milioane de lei, sunt garantate în proporție de 80-90% de stat, în funcție de tipul finanțării. În acest an plafonul alocat este de 15 miliarde de lei, din care 1 miliard este suma dedicată agriculturii.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm invest
unicredit bank