Banca Transilvania a redus cu 290 mil. lei soldul creditelor clienților preluați de la Volksbank

Banca Transilvania a redus cu 290 mil. lei soldul creditelor clienților preluați de la Volksbank
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 5 oct 2015

Banca Transilvania a redus soldul creditelor a 15.000 de clienți cu contravaloarea comisioanelor de risc (administrare) și de rezervă percepute anterior de Volksbank România și declarate abuzive de mai multe instanțe. Aceste comisioane reprezentau până la o treime din rata lunară. De această măsură au beneficiat clienții care nu și-au recuperat banii pe calea instanței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, și-au convertit creditele din franci elvețieni în lei sau euro, prin diminuarea soldului, 14.700 de clienți din cei aproape 18.000 vizați, anunță cele două instituții de credit într-un comunicat. Aceștia au ales în proporție de peste 90% să treacă pe împrumuturi în lei. 

Operațiunea de reducere a soldurilor creditelor a s-a încheiat la 30 septembrie.

Banca Transilvania a anunțat că vrea să convertească creditele clienților cu datorii în franci după ce a semnat pentru preluarea întregului pachet de acțiuni al băncii cu capital austriac Volksbank România.

Începând cu 2016, Volksbank România va fi integrată complet în Banca Transilvania, se mai arată în comunicat.

Banca Transilvania este a devenit a treia bancă după active din România, după preluarea Volksbank, cu o cotă de piață de de 9,8%. BT are peste 6.000 de angajați, o rețea formată din aproape 550 de sedii și 1,91 de milioane de clienți activi. Printre acționarii BT se numără Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și IFC - Banca Mondială.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
volksbank