Cea mai mare companie de administrare a numerarului numește general manager un fost director din BCR

Cea mai mare companie de administrare a numerarului numește general manager un fost director din BCR
Oana Osman
Oana Osman
scris 5 oct 2015

Dan Dumitru Popescu este noul general manager al G4S Cash Solutions, una din cele două companii prin care acționează în România G4S, cel mai mare furnizor de produse și servicii de securitate din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Popescu a pleacat în noua poziție de la BCR, unde a fost directorul Direcției Customer Experience, responsabil cu proiectul „Vocea Clientului” funcție pe care a ocupat-o din luna iunie a anului trecut, când cea mai mare bancă din țară a înființat această direcție specială pentru a gestiona mai bine reclamațiile de la clienți și a-și îmbunătăți relația cu aceștia. În locul său, BCR a numit-o pe Mădălina Cazacu.

Anterior funcției deținute la BCR, Dan Dumitru Popescu a fost director executiv pe operațiuni și IT la BCR Pensii (până în martie 2014), director executiv BCR Procesare și șeful diviziei operațiuni de retail în cadrul BCR (în perioada mai 2009-ianuarie 2013), regional service manager la AIG Europe (septembrie 2006 -august 2009) și manager pentru mai multe operațiuni la compania de curierat DHL Express (timp de 10 ani, din august 1996 până în august 2006). 

Cea mai mare companie de administrare a numerarului numește general manager un fost director din BCR

Compania pe care o va conduce de anul acesta, G4S Cash Solutions, este cel mai mare jucător pe piața locală a serviciilor externalizate de colectare și transport de valori, procesare de numerar și alimentare ATM-uri.

Majoritatea băncilor din țară sunt, de mai mulți ani, clienți ai companiei la care apelează pentru alimentarea bancomatelor, nu însă și BCR sau BRD, care au preferat mult timp să-și transporte banii prin mijloace proprii.

O disfuncționalitate majoră în serviciile asigurate de companie, cu efect resimțit  în piața bancară, a avut loc în iulie 2012. O grevă a angajaților G4S Cash, nemulțumiți de salariile mici și condițiile de muncă, a lăsat bancomatele mai multor bănci fără numerar. Impactul a fost major, în condițiile în care G4S Cash Solutions furniza servicii de management al numerarului pentru 28 rețele de instituții bancare, deservea lunar peste 140.000 de puncte de colectare/livrare, peste 2.200 de ATM-uri, realiza peste 12.000 de intervenții la bancomate. În total, procesa 270 milioane bancnote lunar și desfașura activități de întreținere tehnică la 1.700 unități bancare și 4.000 alte locații ale clienților

G4S Cash și G4S Secure Solutions sunt cele două societăți prin care acționează în România  grupul G4S, cel mai mare furnizor de produse și servicii de securitate din lume, cu activitate în 100 de țări și cu peste 610.000 angajați.

Până în 2006, când a avut loc un proces de rebranding, compania, de origine daneză, se numea Group 4 Falk. În 2002, aceasta a cumpărat în România societatea de pază și protecție APS Valahia, înființată în 1996 de omul de afaceri, fost ofițer SPP Liviu Tarsea, pe baza căreia a dezvoltat operațiunile de astăzi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
g4s
dan dumitru popescu
bcr