BCR și BERD finanțează cu 38,7 milioane dolari construcția unei fabrici de reciclare a uleiurilor la Oltenița

BCR și BERD finanțează cu 38,7 milioane dolari construcția unei fabrici de reciclare a uleiurilor la Oltenița
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 dec 2017

Compania românească Green Oil and Lubes, controlată de omul de afaceri indian Mazarali Kamumiya Saiyed, a obținut o finanțare de 38,7 milioane dolari de la BCR și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), bani ce vor fi investiți în construcția, la Oltenița, a unei fabrici pentru reciclarea uleiurilor industriale uzate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facilitatea de credit acordată de BCR și BERD este una de tip club deal și include un împrumut de 8,7 milioane dolari acordată de BCR pentru finanțarea capitalului de lucru. Valoarea totală a proiectului de la Oltenița, anunțat în iunie 2016, se ridică la 56 milioane de dolari.

Fabrica de reciclare a uleiurilor de la Oltenița va avea o suprafață de 10 hectare, o capacitate de procesare de 73.000 tone pe an și va crea, direct și indirect, circa 100 locuri de muncă. Unitatea este programată să intre în funcțiune în vara anului viitor.

BCR și CEC Bank vor să împrumute Imprimeria BNR cu 16 milioane de euro pentru tipărit lei CITEȘTE ȘI BCR și CEC Bank vor să împrumute Imprimeria BNR cu 16 milioane de euro pentru tipărit lei

Green Oil and Lubes va procesa la Oltenița uleiuri industriale și auto uzate și va produce uleiuri pentru a fi vândute pe piață. Investiția presupune și crearea unei rețele naționale de colectare a uleiurilor uzate, pentru a furniza materie primă unității de procesare.

Acționarul majoritar al Green Oil and Lubes, firmă înființată în 2015, este omul de afaceri indian Mazarali Kamuniya Saiyed. Saiyed este președintele și principalul acționar al Chemie-Tech LLC, divizia internațională a grupului Chemie-Tech, care își are sediul în Emiratele Arabe Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
green oil and lubes
oltenita
fabrica
reciclare uleiuri
bcr
berd
finantare