BCR va acorda IMM finanțări de 1,23 mld. lei, după majorarea acordului de garantare cu FEI

BCR va acorda IMM finanțări de 1,23 mld. lei, după majorarea acordului de garantare cu FEI
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2019

Fondul European de Investiții și Banca Comerciala Română au semnat actul adițional de majorare a acordului de garantare în cadrul Programului Inițiativa pentru IMM-uri. BCR va acorda astfel finanțări de peste 1,23 miliarde lei pentru investiții și activitatea curentă a IMM-urilor, la dobânzi mai reduse decât cele standard și cu o garanție de 60%, acordată de FEI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul Inițiativa pentru IMM-uri susține creșterea accesului la finanțare al companiilor, care obțin astfel de garanții de la Fondul European de Investiții, dar și o dobândă redusă.
Din 2017 și până în prezent, BCR a finanțat deja, în cadrul acestui program, peste 300 de IMM-uri cu circa 500 milioane lei.

Tranzacțiile IMM sunt sprijinite de Uniunea Europeană, care finanțează programul Inițiativa pentru IMM prin FEDR și Horizon 2020, și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Băncile au anunțat anul acesta desființarea a circa 60.000 de locuri de muncă, majoritatea din Europa CITEȘTE ȘI Băncile au anunțat anul acesta desființarea a circa 60.000 de locuri de muncă, majoritatea din Europa

“Există provocări și oportunități la tot pasul într-o economie în schimbare. În acest context, alături de Fondul European de Investiții, BCR va acționa ca un accelerator de business pentru afacerile românești. Mai mult decât costuri de finanțare foarte bune, aducem expertiză în structurarea finanțărilor și managementul riscului. Vrem să accelerăm business-urile românești sănătos, în siguranță și pe termen lung”, a declarat Sergiu Manea, Președintele BCR.

Parteneriatul dintre Fondul European de Investiții și Banca Comerciala Romana a început în 2010. În prezent între cele doua instituții mai sunt în vigoare un acord de finanțare și garantare destinat acordării de împrumuturi în lei pentru fermierii și antreprenorii din zonele rurale, în cadrul Programului FEI AGRI, și un acord de garantare destinat acordării de împrumuturi pentru clienți micro, inclusiv start-up-uri, în Programul COSME.

Fondul European de Investitii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiții (BEI). Misiunea sa principală este să susțină microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa, ajutându-le să obtină acces la finanțare. FEI proiectează și dezvoltă capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare care se concentrează pe acest segment de piață. În această calitate, FEI favorizează obiectivele UE pentru susținerea inovației, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este a doua bancă din țară după mărimea activelor. Are o rețea de 21 de centre de afaceri, 22 de birouri mobile dedicate companiilor și 482 de unități retail în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori și cea mai mare rețea națională de bancomate - 2.000 de bancomate și 16.750 POS-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
fei
imm
finantari