Boeing vrea să împrumute 10 miliarde dolari pentru a depăși criza provocată de modelul 737 Max

Boeing vrea să împrumute 10 miliarde dolari pentru a depăși criza provocată de modelul 737 Max
scris 20 ian 2020

Constructorul aeronautic american Boeing Co poartă discuții cu băncile pentru a putea împrumuta o sumă de cel puțin 10 miliarde dolari, în condițiile în care producătorul de avioane se confruntă cu costuri crescute ca urmare a prăbușirii celor două avioane 737 Max, informează postul de televiziune CNBC citând surse din apropierea acestui dosar, transmite Reuters.

Potrivit surselor, Boeing și-a asigurat deja credite bancare în valoare de cel puțin 6 miliarde dolari și discută în continuare cu alte bănci pentru noi împrumuturi, arată Agerpres.

Analiștii estimează că Boeing pierde aproximativ un miliard de dolari pe lună din cauza blocării la sol a avioanelor 737 Max iar pentru trimestrul al treilea al anului trecut a raportat un flux negativ de numerar de aproape trei miliarde de dolari.

GALERIE FOTO Bank of China, a patra cea mai mare instituție financiară din lume, și-a lansat sucursala din București, prima deschisă de o bancă chineză în România CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Bank of China, a patra cea mai mare instituție financiară din lume, și-a lansat sucursala din București, prima deschisă de o bancă chineză în România

Criza provocată de modelul 737 MAX a obligat Boeing să oprească producția celui mai bine vândut avion al său și să schimbe directorul general la finele lunii decembrie. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
boeing
avioane