Casa Albă susține că Ivanka Trump nu este o variantă pentru postul de lider al Băncii Mondiale

Casa Albă susține că Ivanka Trump nu este o variantă pentru postul de lider al Băncii Mondiale
scris 15 ian 2019

Fiica președintelui american Donald Trump, Ivanka, supervizează căutările pentru noul lider al Băncii Mondiale, însă nu este o candidată pentru acest post, scrie Politico.

Actualul președinte al Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a anunțat săptămâna trecută că va demisiona în februarie. Financial Times a informat că Ivanka Trump este luată în considerare pentru a-i lua locul, scrie News.ro

Însă Jessica Ditto, directorul adjunct de comunicații al Casei Albe, a declarat luni că „informațiile potrivit cărora ea este luată în considerare sunt false”. Ditto a adăugat că Steven Mnunchin, Secretarul Trezoreriei și șeful staff-ului în exercițiu de la Casa Albă, Mick Mulvaney, i-au cerut fiicei președintelui să „ajute la gestionarea procesului de nominalizare pentru că a lucrat îndeaproape cu conducerea Băncii Mondiale în ultimii doi ani”.

Adrian Vasilescu: 4 miliarde de euro au fost aduse în România de acționarii băncilor, în timp ce guvernele și opinia publică țipau că băncile scot bani din țară CITEȘTE ȘI Adrian Vasilescu: 4 miliarde de euro au fost aduse în România de acționarii băncilor, în timp ce guvernele și opinia publică țipau că băncile scot bani din țară

Banca Mondială, o instituție financiară internațională cu 189 de membri, oferă împrumuturi pentru țări și se concentrează pe dezvoltarea națiunilor și eradicarea sărăciei. Președintele american nu poate numi direct liderul, care trebuie să fie aprobat de conducerea băncii, însă în mod tradițional persoana nominalizată de SUA a preluat conducerea.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
ivanka trump