CEC Bank pornește finanțările prin programul AGRO IMM Invest

CEC Bank pornește finanțările prin programul AGRO IMM Invest
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 7 mai 2021

CEC Bank acordă finanțări prin programul AGRO IMM Invest, care oferă acces antreprenorilor din agricultură la credite cu dobânzi avantajoase și garanții de stat, precum și la sume nerambursabile de până la 10% din valoarea finanțării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca de stat a acordat anul trecut împrumuturi de peste 1 miliard de lei agricultorilor, fiind cel mai important domeniu de finanțare al băncii, urmat de construcții și industrie, arată Bogdan Neacșu, director general al CEC.

“Suntem singura bancă din România cu o prezență teritorială semnificativă în zonele rurale și în orașele mici, și suntem și fizic aproape de clienți”, spune Neacșu.

Google și-a prezentat programul hibrid de lucru după care va funcționa începând de anul acesta, inclusiv după pandemie. Majoritatea angajaților vor lucra câteva zile pe săptămână de acasă, un procent important vor lucra numai de acasă CITEȘTE ȘI Google și-a prezentat programul hibrid de lucru după care va funcționa începând de anul acesta, inclusiv după pandemie. Majoritatea angajaților vor lucra câteva zile pe săptămână de acasă, un procent important vor lucra numai de acasă

Programul IMM Invest din acest an are și o parte dedicată exclusiv agriculturii. Fermierii și întreprinderile din agricultură, acvacultură, pescuit și sectorul alimentar pot să obțină finanțări pentru activitatea curentă sau pentru investiții. Clienții pot beneficia de un grant (sume nerambursabile) de până la 10% din valoare finanțării și de garanții de stat - prin FNGCIMM -  de până la 90% din valoarea creditului.

Dobânda pentru creditele AGRO IMM Invest este subvenționată de stat pe o perioadă de 8 luni. După această perioadă, dobânda va fi ROBOR la 3 luni, la care se adaugă o marjă fixă de 2,5% în cazul creditelor pentru activitatea curentă, respectiv 2% în cazul creditelor pentru investiții. Comisioanele FNGCIMM (de risc și de administrare) sunt subvenționate de stat în proporție de 100%, pe toată durata de creditare.

Plafonul maxim al creditelor Agro IMM Invest, pe care un client le poate solicita, nu poate depăși 10 milioane de lei (credit pentru investiții și/sau pentru capital de lucru).

Programul nu permite refinanțări ale creditelor în derulare. În plus, creditele din cadrul programului nu pot fi utilizate pentru implementarea proiectelor finanțate din ajutoare de stat/fonduri europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
agro imm invest
cec bank
imprumuturi agricultura
credite agricultura