Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre finanțează proiectul Midia cu 15 milioane de euro

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre finanțează proiectul Midia cu 15 milioane de euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 mai 2021

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), cu România printre acționari, a acordat un împrumut de 15 milioane de euro destinat sprijinirii proiectului Midia Gas Development (MGD) din Marea Neagră, dezvoltat de Black Sea Oil & Gas împreună cu Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul acordat de BSTDB face parte dintr-un pachet financiar existent pentru proiectul Midia, pus la punct de către bănci internaționale și naționale, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Credit Agricole, Societe Generale, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank International și BRD Group Societe Generale.

Fiind prima instalație de producție a gazului construită după 1989 în zona românească a Mării Negre, proiectul va diversifica sursele de aprovizionare cu gaze ale țării, potrivit BSTDB.

OFICIAL România renunță să își mai asume la Bruxelles un orizont de adoptare a monedei euro. Își menține doar ”angajamentul” CITEȘTE ȘI OFICIAL România renunță să își mai asume la Bruxelles un orizont de adoptare a monedei euro. Își menține doar ”angajamentul”

“Sperăm că împrumutul nostru va crea oportunități de afaceri pentru antreprenorii locali și va oferi un flux de venituri pe termen lung pentru țară”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

Proiectul Midia vizează dezvoltarea zăcămintelor de gaze Ana și Doina din largul Mării Negre și constă în săparea a cinci sonde de producție (o sondă submarină la Doina și patru sonde de producție la Ana), un ansamblu submarin de producție pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producție monitorizată și operată de la țărm, amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 126 kilometri va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la țărm, până la noua stație de tratare a gazelor (STG).

Prima platformă fixă de foraj din perimetrul Ana a fost instalată la finele lunii martie de către compania românească Grup Servicii Petroliere (GSP), administrată de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Black Sea Oil & Gas (BSOG), deținută de Carlyle International Energy Partners și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este o companie independentă de petrol și gaze din România, care vizează explorarea și dezvoltarea resurselor de gaze. Portofoliul actual este alcătuit din concesiunea privind perimetrul XV Midia din Marea Neagră, în care deține o participație de 70% și calitatea de operator.

Petro Ventures, un grup privat de investiții, deține o participație de 20% în concesiune, restul de 30% revenind companiei italiene Gas Plus, prin intermediul subsidiarei românești Gas Plus Dacia.

BSTDB, cu sediul în Salonic, Grecia, este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre, având un capital autorizat de 3,45 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca pentru comerț și dezvoltare a mării negre
bstdb
midia gas development
gaze naturale marea neagra
bsog
finantare
imprumut
petro ventures