Cererile pentru acord de refinanțare a creditelor contractate prin Prima Casă vor fi depuse la FNGCIMM

Cererile pentru acord de refinanțare a creditelor contractate prin Prima Casă vor fi depuse la FNGCIMM
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 12 iun 2024

Ministerul Finanțelor a desemnat, începând cu data de 7 iunie, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) ca instituție semnatară a acordurilor de refinanțare a creditelor contractate prin Prima Casă/Noua Casă, astfel că cererile vor fi depuse la Fond.

Împuternicirea este prevăzută prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.58/2024 pentru modificarea anexei la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 18/2024 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM PLUS, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Urmărește-ne și pe Google News
Avertisment: Rata creditelor neperformante a crescut CITEȘTE ȘI Avertisment: Rata creditelor neperformante a crescut
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De asemenea, având în vedere că, în perioada 05.04.2024 – 06.06.2024, s-au depus peste 3000 de cereri de refinanțare, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de un răspuns într-un timp foarte scurt, MF a decis ca acordul de refinanțare a cererilor depuse în perioada mai sus menționată, să fie emis de drept, nemaifiind necesar acordul ministerului.

TMinisterul Finanțelor rămâne instituția abilitată să-și exprime acordul pentru înstrăinarea unui imobil contractat prin Programul Prima Casă, în acest caz procedura pentru depunerea documentelor necesare rămâne prin formular.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima casa
refinantare credit
cereri refinantare
fngcimm
ministerul finantelor