Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care OTP Bank preia Banca Românească

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care OTP Bank preia Banca Românească
scris 1 nov 2017

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care OTP Bank preia Banca Românească SA, precum și activele românești aferente sucursalei din Londra și ale filialei din Malta aparținând National Bank of Greece SA (NBG).

Activele preluate reprezintă împrumuturile și garanțiile aferente acestora încheiate de către sucursala din Londra a NBG, respectiv filiala malteză a NBG, către diverși clienți români.

Tranzacția prin care OTP cumpără Banca Românească este de 650 milioane euro, incluzând rambursarea anticipată de datorii de 550 milioane euro ale băncii preluate către grupul-mamă. Diferența de 100 milioane euro reprezintă, cel mai probabil, prețul plătit de OTP.

Tranzacția este derulată prin intermediul OTP Bank România.

OTP Bank România face parte din grupul OTP ce furnizează servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia.

Marius Cădar a vândut site-ul PariuriX danezilor de la Better Collective. Danezii intră astfel în România CITEȘTE ȘI Marius Cădar a vândut site-ul PariuriX danezilor de la Better Collective. Danezii intră astfel în România

Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Banca Românească a încheiat anul trecut cu active totale de aproape 6,4 miliarde de lei și o cotă de piață de 1,62%.

După finalizarea tranzacției cota de piață a OTP Bank România va crește la aproape 4% de la 2,09% cât este în prezent. Banca ungară va urca astfel pe locul 8 în topul băncilor din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
banca romaneasca
otp bank