Dăianu, BNR: Dacă băncile ar fi fost mai prietenoase, poate că n-am fi ajuns la darea în plată

Dăianu, BNR: Dacă băncile ar fi fost mai prietenoase, poate că n-am fi ajuns la darea în plată
scris 2 iun 2016

Apariția legislației privind darea în plată și utilizarea ei de către clienți ar fi putut să fie evitată dacă băncile ar fi fost mai prietenoase cu beneficiarii creditelor, a declarat Daniel Dăianu, membru în Consiliul Băncii Naționale a României.

“Îndrăznesc să fac această afirmație: dacă băncile ar fi fost mai prietenoase cu clienții poate că nu am fi ajuns la darea în plată. Băncile trebuie să aibă interesul să restructureze la timp portofoliul de credite”, a afirmat Dăianu, prezent la un eveniment organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Legea dării în plată a intrat în vigoare la 13 mai și permite debitorilor persoane fizice consumatori să închidă datoriile la bancă prin trecerea în proprietatea creditorului a locuinței care garantează un credit imobiliar în valoare de până la 250.000 de euro echivalent la cursul de la data acordării.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
daianu
credite
legea darii inplata