Directorii UBS au redactat pentru Credit Suisse un Diktat cu o duzină de interdicții. Preluare finalizată

Directorii UBS au redactat pentru Credit Suisse un Diktat cu o duzină de interdicții. Preluare finalizată
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 iun 2023

Directorii UBS au finalizat preluarea Credit Suisse și au redactat o listă de aproape două duzini de „linii roșii”, denumită Diktat, care interzic personalului băncii preluate o gamă largă de activități încă din prima zi în care cele două bănci sunt combinate, potrivit persoanelor care cunosc situația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Activitățile interzise includ preluarea clienților din țări precum Libia, Rusia, Sudan și Venezuela și lansarea de noi produse fără aprobarea managerilor UBS, conform FT.

Politicienii ucraineni și întreprinderile de stat vor fi, de asemenea, blocate pentru a preveni potențiala spălare a banilor.

VIDEO PROFIT LIVE Gabriela Folcuț, director executiv ARB, despre ordinele emise recent de ANPC referitor la calculul ratelor: S-a produs o eroare destul de gravă. Nu e logică metoda pe care ANPC a avansat-o. Cred că instanțele vor tranșa foarte rapid subi CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Gabriela Folcuț, director executiv ARB, despre ordinele emise recent de ANPC referitor la calculul ratelor: S-a produs o eroare destul de gravă. Nu e logică metoda pe care ANPC a avansat-o. Cred că instanțele vor tranșa foarte rapid subi

Directorul general al UBS, Sergio Ermotti, a avertizat recent că vor urma decizii dureroase privind reducerea locurilor de muncă după preluarea Credit Suisse.

TABEL Situația de la mari contribuabili - Problema nu e la marile companii, ci la taxele speciale ale statului - prețul gazului a scăzut și statul a colectat cu câteva miliarde de lei mai puțin cu suprataxa CITEȘTE ȘI TABEL Situația de la mari contribuabili - Problema nu e la marile companii, ci la taxele speciale ale statului - prețul gazului a scăzut și statul a colectat cu câteva miliarde de lei mai puțin cu suprataxa

Cea mai mare bancă din Elveția, care a acceptat în martie să preia Credit Suisse, ca parte a unei salvari orchestrate de autoritățile elvețiene, a declarat că își propune să încheie rapid achiziția.

Partidul Social Democrat din Elveția a elaborat propuneri de micșorare a activelor UBS după preluarea Credit Suisse, pentru a reduce riscul unei alte salvari costisitoare susținute de stat.

”Nu cred că suntem prea mari pentru Elveția”, a spus Ermotti, adăugând că în domeniul bancar ”dimensiunea contează”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse
concedieri
muncă
sergio ermotti