Doi angajați ai BRD Iași, suspectați că au sustras două milioane de lei din tezaurul băncii

Doi angajați ai BRD Iași, suspectați că au sustras două milioane de lei din tezaurul băncii
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2019

Doi angajați ai BRD Iași sunt cercetați sub control judiciar, fiind acuzați că au sustras din tezaurul băncii suma de două milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ancheta a început anul trecut, în urma unei sesizări făcute chiar de BRD, după ce reprezentanții băncii au constatat dispariția din conturi a sumei de două milioane de lei, scrie Ziarul de Iași.

În urma cercetărilor, s-a constatat că doi angajați ai BRD Iași ar fi sustras banii în mai multe rânduri, în perioada 2014-2017, scrie News.ro.

First Bank, controlată de fondul american de investiții JC Flowers, anunță închiderea unor sucursale și concedieri CITEȘTE ȘI First Bank, controlată de fondul american de investiții JC Flowers, anunță închiderea unor sucursale și concedieri

Cei doi, care lucrau ca gestionari în tezaurul BRD Iași, au înlocuit etichetele originale ale sacilor de bani cu alte etichete ce indicau o valoare mult mai mare. De asemenea, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în iulie 2017, unul dintre ei ar fi încărcat fictiv soldul sucursalei BRD Iași, fraudând sistemul informatic al băncii.

La sfârșitul săptămânii trecute, cei doi angajați ai BRD Iași au fost audiați, fiind reținuți inițial pentru 24 de ore, însă procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași a decis ca ei să fie cercetați sub control judiciar, ei primind și interdicția de a mai desfășura timp de 60 de zile activități de gestionare a banilor.

Reprezentanții BRD au declarat că "fapta penală sesizată nu are nicio legătură cu relația client-bancă și că niciun client nu a fost afectat de acest eveniment".

De asemenea, BRD a precizat că fluxul de lucru în interiorul băncii a fost schimbat, astfel încât nu se mai pot produce situații similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd iasi
tezaur
control judiciar