First Bank - profit net de 57 de milioane de lei în 2021

First Bank - profit net de 57 de milioane de lei în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2022

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, banca a raportat, dar pentru primul semestru, un profit net de 54 milioane de lei.

Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față de 2020, atingând valoarea de 354 milioane lei. La sfârșitul anului 2021, activele totale ale băncii depășeau 6,9 miliarde lei, în timp ce capitalul propriu a ajuns la aproape 800 milioane lei, iar sursele atrase de la client se ridică la 5,2 miliarde lei. Rata totală de adecvare a capitalului a ajuns la 23,14%, iar rata lichidității a fost cu mult peste 200%.

First Bank are un portofoliu de credite de 4,1 miliarde lei, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului precedent. Un ritm mai susținut este remarcat în special în zona de creditare pentru IMM-uri, unde s-a înregistrat o creștere de 16% față de anul 2020, influențată pozitiv de aderarea First Bank la programele de sprijin guvernamentale. De asemenea, First Bank s-a alăturat programului IMM Invest în al doilea an de dezvoltare, cu fonduri de 329,29 milioane lei alocate pentru 2021, în creștere cu 46,39% față de anul precedent.

ULTIMA ORĂ România începe curățenia la nivel național: Interzice în administrație soluțiile de securitate cibernetică produse de ruși. Pe întreaga durată a invaziei Ucrainei, până la semnarea unui tratat de pace cu despăgubiri și pedepse CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România începe curățenia la nivel național: Interzice în administrație soluțiile de securitate cibernetică produse de ruși. Pe întreaga durată a invaziei Ucrainei, până la semnarea unui tratat de pace cu despăgubiri și pedepse

Raportul cost-venituri s-a îmbunătățit și a atins 79% în 2021, comparativ cu 93% în 2020, datorită eficienței operaționale sporite ca urmare a investițiilor în digitalizare și automatizare a proceselor. Rentabilitatea operațională ridicată permite băncii să investească în proiecte și campanii cu valoare adăugată care vizează îmbunătățirea experienței clienților și creșterea portofoliului de credite.

First Bank are sediul la București și operează prin intermediul a 40 de sucursale, având peste 110.000 de clienți activi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
first bank
banci