FT: Băncile caută modalități ieftine pentru a stoca numerar pe fondul dobânzilor negative

FT: Băncile caută modalități ieftine pentru a stoca numerar pe fondul dobânzilor negative
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2016

Ideea depozitării unor grămezi de bani în seifuri bine păzite din Europa sună ca un scenariu de film, însă unele bănci și companii de asigurări au început să analizeze această variantă, după ce dobânzile de bază au coborât sub nivelul zero, transmite Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O modalitate este transformarea banilor electronici din conturile de la băncile naționale în bani gheață. Grupul german de asigurări Munich Re a experimentat cu succes stocarea unor sume de ordinul zecilor de milioane de euro la un cost pe care compania îl descrie drept acceptabil. Și o serie de bănci germane, inclusiv Commerzbank, au analizat această posibilitate.

Însă dacă această practică se extinde, vor apărea consecințe economice importante. Dacă băncile comerciale nu vor plăti dobânzile cerute de băncile centrale, atunci băncile comerciale nu vor fi afectate de viitoarele reduceri de dobândă și, în consecință, nu vor fi încurajate să acorde mai multe credite.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
numerar
depozite