FT: Băncile caută modalități ieftine pentru a stoca numerar pe fondul dobânzilor negative

FT: Băncile caută modalități ieftine pentru a stoca numerar pe fondul dobânzilor negative
scris 16 aug 2016

Ideea depozitării unor grămezi de bani în seifuri bine păzite din Europa sună ca un scenariu de film, însă unele bănci și companii de asigurări au început să analizeze această variantă, după ce dobânzile de bază au coborât sub nivelul zero, transmite Financial Times.

O modalitate este transformarea banilor electronici din conturile de la băncile naționale în bani gheață. Grupul german de asigurări Munich Re a experimentat cu succes stocarea unor sume de ordinul zecilor de milioane de euro la un cost pe care compania îl descrie drept acceptabil. Și o serie de bănci germane, inclusiv Commerzbank, au analizat această posibilitate.

Însă dacă această practică se extinde, vor apărea consecințe economice importante. Dacă băncile comerciale nu vor plăti dobânzile cerute de băncile centrale, atunci băncile comerciale nu vor fi afectate de viitoarele reduceri de dobândă și, în consecință, nu vor fi încurajate să acorde mai multe credite.

Sursa:Agerpres

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banci
numerar
depozite