Fuziunea Banca Transilvania-Bancpost, un pas mai aproape: rata conversiei acțiunilor

Fuziunea Banca Transilvania-Bancpost, un pas mai aproape: rata conversiei acțiunilor
scris 25 oct 2018

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat o rezoluție privind proiectul de fuziune al instituției de credit cu Bancpost la o rată de conversie de 0,1169 acțiuni Banca Transilvania pentru o acțiune Bancpost. Adunările Generale ale Acționarilor celor 2 entități au aprobat operațiunea săptămâna trecută.

Fuziunea dintre Banca Transilvania (TLV) și Bancpost, programată a se finaliza pe data de 31 decembrie 2018, este cu un pas mai aproape. Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a adoptat o rezoluție în baza hotărârilor Adunărilor Generale Extraordinare ale Acționarilor din 16 octombrie de la BT și din 19 octombrie de la Bancpost care validează parametrii de fuziune.

Omer Tetik, CEO-ul Bănci Transilvania care este semnatarul deciziilor de azi ale CA, declara pentru Profit.ro la începutul lunii iulie că vizează un ritm de integrare al Bancpost similar cu cel accelerat derulat pentru Volksbank. „Vrem să dovedim că într-o perioadă scurtă putem să integrăm 2 bănci, ca să putem să continuăm creșterea organică”, declara atunci Tetik.

ANALIZĂ Cumpărarea în fiecare lună de acțiuni pentru a replica indicele BET este inaccesibilă investitorului obișnuit. Suma minimă lunară se ridică la 1.200 de euro. 5 alternative de a investi constant pe termen lung CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cumpărarea în fiecare lună de acțiuni pentru a replica indicele BET este inaccesibilă investitorului obișnuit. Suma minimă lunară se ridică la 1.200 de euro. 5 alternative de a investi constant pe termen lung

Consiliul de Administrație a aprobat conversia acțiunilor Bancpost în acțiuni cu simbolul TLV la data de referință octombrie, aplicând rata de schimb de 0,1169 acțiuni ale Băncii Transilvania pentru o acțiune Bancpost, în conformitate si in conditiile proiectului de fuziune. De asemenea, se aproba majorarea capitalului social al Bancii Transilvania cu suma de 2,6 milioane lei, prin emiterea unui numar de 2,60 milioane acțiuni cu simbolul TLV, cu valoarea nominală de 1 leu/acțiune.

Prețul de 2,40 lei/acțiune a fost stabilit pentru compensarea eventualelor fracțiuni de acțiuni rezultate în urma conversiei și rotunjirii acțiunilor.

Un fond speculativ bazat pe criptomenede și CEO-ul său trebuie să plătească 2,5 milioane de dolari pentru fraudă CITEȘTE ȘI Un fond speculativ bazat pe criptomenede și CEO-ul său trebuie să plătească 2,5 milioane de dolari pentru fraudă

Prima de fuziune este în valoare de 3,73 milioane lei, iar valoarea prețului de retragere aplicabil acționarilor Băncii Transilvania este 2,4370 lei/acțiune, iar cel aplicabil acționarilor Bancpost de 0,2848 lei/acțiune, determinate de catre un expert independent in conformitate cu prevederile legale.

Banca Transilvania a achiziționat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie 2018, deținând în prezent peste 99% din capitalul social al Bancpost.

Ulterior momentului achiziției a fost demarată integrarea Bancpost în Grupul Financiar Banca Transilvania, respectiv demersul de obținere a aprobărilor din partea autorităților.

În luna septembrie Banca Transilvania a obținut autorizarea fuziunii de către Banca Națională a României. Banca Transilvania a obținut un profit de 853 de milioane lei în primul semestru din acest an, mai mare cu două treimi decât cel din perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bancpost
bnr
omer tetik