Directorul financiar al Raiffeisen Bank International se așteaptă la "câștiguri record" în România

Directorul financiar al Raiffeisen Bank International se așteaptă la "câștiguri record" în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2018

Directorul financiar al grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI), Martin Gruell, a afirmat vineri că se așteaptă la "câștiguri record" în România, la un profit de peste 100 de milioane de euro în Ucraina și la continuarea creșterii pe piața rusă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Afacerile RBI din România, Rusia și Ucraina cresc constant și vor ajuta banca să-și depășească anul acesta obiectivul de a înregistra pe termen mediu un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de aproximativ 13%, a declarat Martin Gruell, la o întâlnire cu investitorii la Viena. Acesta a adăugat: "Vom depăși semnificativ ținta noastră de 13% până la sfârșitul anului", scrie Agerpres.

ANALIZĂ Ce impact poate avea limitarea gradului de îndatorare la persoane fizice. „Probabil că unele IFN o să se retragă din piață.” Sumele exacte care vor mai putea fi împrumutate de români CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Ce impact poate avea limitarea gradului de îndatorare la persoane fizice. „Probabil că unele IFN o să se retragă din piață.” Sumele exacte care vor mai putea fi împrumutate de români

RBI intenționează să-și recompenseze acționarii cu dividende "care să nu fie mai scăzute decât cele de anul trecut", a anunțat directorul financiar al grupului bancar austriac.

Raiffeisen Bank România a crescut afacerile și profitabilitatea în primele 6 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Portofoliul de credite nete a crescut cu 20%, la peste 23 de miliarde de lei, în timp ce profitul net a avansat cu 74%, la 423 de milioane de lei.

La sfârșitul primului semestru din 2018, banca avea, în România, 5.099 de angajați, cu 90 mai puțini față de iunie 2017, 433 de agenții în toată țară, cu 33 mai puține decât în 2017, peste 900 de ATM-uri (aproximativ 1100 în semestrul I/2017), aproximativ 19.300 de POS-uri (18.400 S1/2017) și 210 de mașini multifuncționale (165 S1/2017).

Raiffeisen Bank deservește 2 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 100.000 de IMM-uri și 5.600 de corporații. Banca administrează pentru 1.400 dintre aceștia, cu averi ridicate, active de peste 5 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank international
martin gruell