Germania vrea să relaxeze legislația muncii pentru a atrage bănci din Londra după Brexit

Germania vrea să relaxeze legislația muncii pentru a atrage bănci din Londra după Brexit
scris 19 mai 2017

Germania vrea să relaxeze condițiile de angajare și concediere a bancherilor cu funcții executive, ceea ce ar fi o excepție rară de la legislația strică a muncii, pentru a atrage grupuri financiare din Londra după Brexit, a declarat un apropiat al cancelarului german Angela Merkel, transmite Reuters.

Măsura, care se va aplica bancherilor cu câștiguri de peste 250.000 de euro, are rolul să atragă băncile cu operațiuni internaționale care vor să își transfere personalul pe continent după Brexit, dar sunt îngrijorate de legislația care îngreunează concedierile, scrie News.ro.

”Nu avem nevoie de protecție germană față de concedierea directorilor din sectorul bancar”, a declarat într-un interviu Volker Bouffier, vicepreședinte al Uniunii Creștin Democrate.

Deutsche Bank vrea ca foști membri ai board-ului să suporte o parte din costurile practicilor incorecte ale băncii CITEȘTE ȘI Deutsche Bank vrea ca foști membri ai board-ului să suporte o parte din costurile practicilor incorecte ale băncii

El anticipează că există perspective politice pentru schimbarea legii până la jumătatea anului viitor, sau în toamna lui 2018, după instalarea unui nou guvern.

În Germania vor avea loc alegeri în septembrie, existând așteptări ca blocul conservator al lui Merkel să fie cel mai puternic.

La atragerea băncilor din Londra concurează centre financiare puternice ca Frankfurt, Paris și Dublin.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
germania
brexit
legislatia muncii