Germania vrea să relaxeze legislația muncii pentru a atrage bănci din Londra după Brexit

Germania vrea să relaxeze legislația muncii pentru a atrage bănci din Londra după Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2017

Germania vrea să relaxeze condițiile de angajare și concediere a bancherilor cu funcții executive, ceea ce ar fi o excepție rară de la legislația strică a muncii, pentru a atrage grupuri financiare din Londra după Brexit, a declarat un apropiat al cancelarului german Angela Merkel, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura, care se va aplica bancherilor cu câștiguri de peste 250.000 de euro, are rolul să atragă băncile cu operațiuni internaționale care vor să își transfere personalul pe continent după Brexit, dar sunt îngrijorate de legislația care îngreunează concedierile, scrie News.ro.

”Nu avem nevoie de protecție germană față de concedierea directorilor din sectorul bancar”, a declarat într-un interviu Volker Bouffier, vicepreședinte al Uniunii Creștin Democrate.

Deutsche Bank vrea ca foști membri ai board-ului să suporte o parte din costurile practicilor incorecte ale băncii CITEȘTE ȘI Deutsche Bank vrea ca foști membri ai board-ului să suporte o parte din costurile practicilor incorecte ale băncii

El anticipează că există perspective politice pentru schimbarea legii până la jumătatea anului viitor, sau în toamna lui 2018, după instalarea unui nou guvern.

În Germania vor avea loc alegeri în septembrie, existând așteptări ca blocul conservator al lui Merkel să fie cel mai puternic.

La atragerea băncilor din Londra concurează centre financiare puternice ca Frankfurt, Paris și Dublin.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
brexit
legislatia muncii