Guvernul italian nu exclude o posibilă naționalizare a băncii Carige

Guvernul italian nu exclude o posibilă naționalizare a băncii Carige
scris 9 ian 2019

Coaliția populistă la putere în Italia nu exclude varianta unei naționalizări a băncii Carige, care trece în prezent printr-o perioadă dificilă, o schimbare de poziție de 180 de grade, în condițiile în care până acum autoritățile de la Roma excludeau orice intervenție în favoarea sectorului bancar, transmite AFP.

Întrebat într-o conferință de presă dacă este posibilă naționalizarea băncii Carige, influentul secretar al președintelui Consiliului de Miniștri, Giancarlo Giorgetti, a răspuns "Da". Însă Giorgetti a subliniat că "recapitalizarea preventivă depinde și de alte instituții, Banca Centrală Europeană și Comisia Europeană. Deci nu depinde doar de noi", scrie Agerpres.

Garanti Bank împrumută 22,3 de milioane de euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor. Aproape un sfert din bani merg către antreprenorii femei CITEȘTE ȘI Garanti Bank împrumută 22,3 de milioane de euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor. Aproape un sfert din bani merg către antreprenorii femei

În ultimele zile, Guvernul de la Roma a decis să pună la punct un plan de sprijin pentru banca Carige, a zecea mare bancă din Italia, o instituție afectată de credite neperformante și o guvernanță instabilă. Potrivit unui decret publicat miercuri în Monitorul Oficial, acest plan prevede o garanție publică pentru noile obligațiuni emise în valoare de până la trei miliarde euro și un ajutor în vederea unei eventuale recapitalizări preventive, în valoare de până la un miliard de euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carige
italia