Idea Bank și-a planificat pentru acest an un profit net în scădere cu aproape 7%

Idea Bank și-a planificat pentru acest an un profit net în scădere cu aproape 7%
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2019

Idea Bank, fosta Romanian International Bank, și-a planificat pentru acest an un profit net în scădere cu 6,7%, de 7,8 milioane lei, de la 8,36 milioane lei anul trecut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București (BVB), relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca anticipează o creștere a activelor cu 8%, mai redusă decât cea de 13% de anu trecut, corelată cu un avans al creditelor nete cu 12%. Ținta strategică pentru nivelul activelor este de 2,311 miliarde lei în 2019.

Printre obiectivele strategice pe 2019, raportul menționează creșterea volumului resurselor atrase de la clienți cu 8%, resurse necesare susținerii activității de creditare planificată, precum și "creșterea eficienței activității băncii și realizarea unui profit de 7,8 milioane lei în 2019".

Pentru a facilita accesul la credite, Idea Bank SA va introduce posibilitatea accesării 100% online a creditelor de nevoi personale, va crește rata de decizie automată pentru grupul de produse Selfie de la 14% la 50%", arată raportul.

FT: BCE ar trebui să construiască punți de legătură cu capitalele naționale pentru a contracara amestecul politicienilor CITEȘTE ȘI FT: BCE ar trebui să construiască punți de legătură cu capitalele naționale pentru a contracara amestecul politicienilor

Din punct de vedere al profitabilității, banca se va orienta către creșterea veniturilor operaționale, non-risc și pentru a susține această creștere se va concentra pe campanii, noi produse și dezvoltarea noului Internet Banking, destinate IMM-urilor.

"Unul dintre cele mai importante proiecte IT va fi digitalizarea, incluzand: digitalizarea proceselor interne pentru diminuarea timpului de răspuns la solicitările clienților și furnizorilor, prin implementarea unui sistem de management electronic al documentelor; accesarea creditelor de nevoi personale 100% online; lansarea noului serviciu de Internet Banking", se menționează în raport.

Grupul Idea Bank a avut anul trecut un profit net de 17,58 milioane lei.

Activele totale ale grupului au crescut în anul 2018 cu 286 milioane lei, respectiv cu 13% față de 2017, atingând la finele anului un nivel de 2,476 miliarde lei, această evoluție fiind susținută de activitatea de vânzări de credite, al căror sold a crescut cu 12%, respectiv cu 183 milioane lei, atingând un volum de 1,66 miliarde lei. Banca a raportat anul trecut venituri din dobânzi de 87,84 milioane lei.

Idea Bank (fosta Romanian International Bank) a fost preluată în anul 2014 de către Getin Holding, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Polonia.

Rețeaua teritorială a Grupului Idea Bank la 31 decembrie 2018 era formată din: 34 de unități ale băncii Idea Bank, 9 puncte de lucru ale Idea Leasing IFN, trei puncte de vânzare a Idea Credite de Consum SRL. Grupul are circa 500 de angajați.

La sfârșitul anului 2018, Idea Bank utiliza o rețea de 34 ATM ale Euronet, localizate în cele 34 de unități. Numărul total de carduri emise de către bancă la 31 decembrie 2018 era de peste 12.000.

La finalul anului 2018 banca avea în portofoliu un număr de 15.514 clienți

viewscnt
Afla mai multe despre
idea bank
rezultate 2018
buget 2019
profit
active
credite