Pachet de creditare de 1 miliard de euro lansat de la Bruxelles

Pachet de creditare de 1 miliard de euro lansat de la Bruxelles
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2019

Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții (BEI) au lansat luni un pachet de creditare în valoare de un miliard de euro, care vizează creșterea accesului la finanțare al fermierilor din UE, în special al celor tineri, informează Comisia Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2017, 27% dintre cererile de credite depuse la bănci de către fermieri tineri din UE au fost respinse, în comparație cu doar 9% în cazul altor fermieri, arată Agerpres.

Programul va fi gestionat la nivel de stat membru de către băncile și societățile de leasing care își desfășoară activitatea în UE. Băncile participante ar trebui să contribuie cu sume corespunzătoare celor angajate de BEI, ridicând astfel valoarea totală la un nivel potențial de 2 miliarde de euro, iar fermierii tineri ar trebui să aibă prioritate.

BT și CEC Bank, primele bănci care au introdus Serviciul Plăți Instant. BCR ar putea adera în septembrie - octombrie CITEȘTE ȘI BT și CEC Bank, primele bănci care au introdus Serviciul Plăți Instant. BCR ar putea adera în septembrie - octombrie

"Multe dintre lacunele actuale cu care se confruntă fermierii vor fi vizate de program, care va urmări: rate mai mici ale dobânzilor; perioade mai lungi, de până la 5 ani, după care să înceapă rambursarea creditelor; perioade mai lungi de rambursare a întregului credit (până la 15 ani); mai multă flexibilitate, în funcție de condiții, pentru a răspunde volatilității prețurilor din sectorul agricol, pentru a asigura faptul că fermierii au în continuare posibilitatea de a plăti creditele în perioade dificile (de exemplu, prin intermediul unei perioade de 'vacanță/grație' care să permită fermierilor să suspende plățâile câteva luni de zile)", se arată în comunicatul Comisiei Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
creditare
fermieri
banci
agricultura