Turiști care vizitează Muzeul Național Peleș pot plăti biletele de intrare și cu cardul, până de curând singura modalitate de plată disponibilă fiind doar prin numerar. Muzeul are acum instalate terminale POS Alpha Bank, ce acceptă carduri emise sub siglele celor mai importante organizații de plată din lume - Visa, Mastercard, American Express, UnionPay - la punctele de vânzare bilete ale castelelor Peleș și Pelișor, dar și la magazinul de suveniruri.
Alpha Bank Romania a completat soluția de plată la magazinul de bilete și cu serviciul de plată online cu cardul a biletelor de acces, direct de pe site-ul www.peles.ro. Tot de pe site-ul www.peles.ro se pot achiziționa acum prin plata cu cardul și cărțile editate de Muzeul Național Peleș, din secțiunea “Librărie” (www.librarie.peles.ro). Turiștii care vizitează Palatul Peleș și care au nevoie de numerar pentru cumpărături viitoare în stațiunea Sinaia au, de asemenea, acces și la un atm al bănci în cadrul muzeului.
Muzeul Național Peleș, cu cele două castele-monument, Peleș și Pelișor, pe care le administrează, este o instituție de top în peisajul muzeal din România. Ctitorie a primului rege al României, Carol I de Hohenzollern, complexul Peleș din Sinaia reprezintă un reper istoric și cultural, fiind în prezent un brand național. Frumusețea arhitecturală, bogăția și varietatea colecțiilor expuse, precum și măiestria artistică a decorațiilor în lemn care împodobesc interioarele castelelor Peleș și Pelișor, conferă celor două reședințe regale caracter de unicat în Sud-Estul Europei. Acestea sunt completate de dotările tehnice care, în epocă, reprezentau ultimele cuceriri tehnologice.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Acestor atuuri li se alătură calitatea evenimentelor organizate, a publicațiilor cu caracter științific și, de asemenea, a serviciilor oferite, Muzeul Național Peleș contribuind activ la promovarea și valorificarea patrimoniului cultural național.
“Ne bucurăm să susținem programul de digitalizare a Muzeului Peleș, unul dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice din România. Este un demers prin care ne dorim să îmbunătățim experiența de vizitare a acestui obiectiv cultural european, punând la dispoziția turiștilor soluții complete de plată. Continuăm să sprijinim cultura, considerăm că este esențială pentru dezvoltarea societății și rămânem, totodată, consecvenți angajamentului de a oferi o experiență de plată îmbunătățită, simplă, rapidă și sigură”, a spus Tiberiu Mercurian, Director Marketing, Alpha Bank România.
Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru. În România, instituția financiară se poziționează printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală, având o prezență națională de peste 27 de ani. Oferă servicii și produse atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ. Este primga bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.