JPMorgan va transfera sute de angajați de la Londra în contextul Brexitului

JPMorgan va transfera sute de angajați de la Londra în contextul Brexitului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mai 2017

JPMorgan, cea mai mare bancă americană în funcție de active, va transfera sute de angajați din Londra la subsidiarele din Dublin, Frankfurt și Luxemburg, în condițiile în care Marea Britanie a anunțat că va ieși de pe piața unică europeană.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pe termen scurt, va trebui să transferăm sute de oameni ca să fim gata pentru prima zi după încheierea negocierilor, iar apoi vom analiza cifrele pe termen lung", a spus Daniel Pinto, șeful diviziei de investment banking al JP Morgan, într-un interviu pentru Bloomberg.

Băncile se pregătesc pentru pierderea dreptului de a-și vinde liber serviciile financiare în UE de la Londra, situație în care ar putea fi nevoite să transfere în afara Marii Britanii active de 1.800 miliarde euro, potrivit institutului de cercetare Bruegel. Estimările referitoare la locurile de muncă din sectorul financiar-bancar pe care Londra le-ar putea pierde în urma Brexitului variază de la 4.000 la peste 230.000.

David Davis declară că Marea Britanie nu are de gând să plătească 100 de miliarde de euro pentru un acord de Brexit CITEȘTE ȘI David Davis declară că Marea Britanie nu are de gând să plătească 100 de miliarde de euro pentru un acord de Brexit

"Trebuie să ne pregătim pentru un scenariu în care nu va fi un acord în privința drepturilor de pașaport între Marea Britanie și UE, astfel că va trebui să transferăm o bună parte din operațiuni pentru a putea deservi în continuare clienții europeni", a adăugat Pinto.

JPMorgan nu este singura bancă care se pregătește să transfere angajați de la Londra în alte centre financiare de pe continent, principalele orașe vizate fiind Frankfurt și Dublin. Săptămâna trecută, Deutsche Bank a estimat că va reloca 4.000 de angajați de la Londra, Goldman Sachs și Citigroup analizează stabilirea unor noi baze europene la Frankfurt, iar Barclays a spus că își va activa un plan de rezervă în următoarele șase luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan
brexit
londra
angajati
transfer
dublin frankfurt
luxemburg