Trump analizează activ divizarea băncilor gigantice de pe Wall Street

Trump analizează activ divizarea băncilor gigantice de pe Wall Street
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2017

Președintele american Donald Trump analizează activ divizarea băncilor gigantice de pe Wall Street, impulsionând eforturile de actualizare a unei legi de pe vremea Marii Depresiuni care separa operațiunile bancare de consum de cele de investiții, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În prezent mă gândesc la acest lucru. Sunt unii oameni care vor să revină la vechiul sistem, nu? Așa că vom analiza”, a afirmat Trump într-un interviu acordat Bloomberg News în Biroul Oval, scrie News.ro.

Trump a mai spus că este deschis majorării accizei pe carburanți pentru a finanța dezvoltarea infrastructurii, acesta fiind un nou semn că la Casa Albă sunt analizate politici nepopulare în rândul republicanilor.

Președintele a spus că creșterea taxei pe carburanți este acceptabilă pentru șoferii de camioane dacă aceasta va duce la modernizarea drumurilor, precizând că are un prieten care are o companie mare de transporturi.

Separat, Trump a spus că ar fi dispus să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în anumite condiții și contrar recomandărilor consilierilor săi politici, pentru a evita o confruntare militară.

Numărul șomerilor a coborât în martie la cel mai mic nivel din 1994 CITEȘTE ȘI Numărul șomerilor a coborât în martie la cel mai mic nivel din 1994

De asemenea, președintele american a spus că înlocuirea legii asigurărilor de sănătate (Affordable Care Act) ar proteja americanii ccel puțin la fel de bine ca Obamacare.

În timpul campaniei prezidențiale, Trump a cert o versiune a secolului 21 a legii Glass-Steagall din 1933, care prevedea separarea operațiunilor bancare de consum de cele de investiții.

Platforma Partidului Republican din 2016 susținea reintroducerea acestei reguli, care a fost eliminată în 1999 printr-o decizie semnată de președintele Bill Clinton.

Un grup de parlamentari acuză că decizia a contribuit la criza financiară din 2008, argument respins de Wall Street.

Trump nu poate reintroduce singur prevederea, fiind nevoie ca Congresul să aprobe o nouă versiune.

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, și directorul Consiliului Economic Național, Gary Cohn, au spus că sprijină o nouă versiune a legii Glass-Steagall, dar au oferit puține detalii referitoare la forma acesteia.

Mnuchin și Cohn au experiență pe Wall Street, ambii fiind foști bancheri care au lucrat la Goldman Sachs.

Wall Street a respins în repetate rânduri apelurile din ultimii ani ale politicienilor pentru divizarea băncilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
wall street