Ministerul de Finanțe al Marii Britanii și Banca Angliei lucrează pentru a minimiza impactul prăbușirii băncii americane SVB

Ministerul de Finanțe al Marii Britanii și Banca Angliei lucrează pentru a minimiza impactul prăbușirii băncii americane SVB
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2023

Ministerul de Finanțe al Marii Britanii și Banca Angliei lucrează împreună pentru a minimiza perturbarea care ar putea rezulta din partea diviziei britanice a băncii americane Silicon Valley Bank, care a fost închisă pe neașteptate vineri, a anunțat sâmbătă ministerul, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Oficialii ambelor grupuri lucrează îndeaproape împreună, a declarat Ministerul de Finanțe, fiind  discutate problemele cu care se confruntă companiile tehnologice britanice afectate de colaps, scrie News.ro.

”Guvernul recunoaște că firmele din sectorul tehnologic nu au adesea fluxuri de numerar pozitive, pe măsură ce cresc, și că se bazează pe numerar din depozite pentru a-și acoperi costurile de zi cu zi”, se arată în comunicate.

Cel mai bogat om din Asia vrea să relanseze Campa Cola, celebrul suc indian care a rivalizat cu Coca-Cola și Pepsi în anii 1970 CITEȘTE ȘI Cel mai bogat om din Asia vrea să relanseze Campa Cola, celebrul suc indian care a rivalizat cu Coca-Cola și Pepsi în anii 1970

Sistemul bancar al Marii Britanii rămâne puternic și rezistent, a adăugat Ministerul de Finanțe, spunând că problemele care afectează Silicon Valley Bank au fost specifice acesteia și nu au avut implicații pentru alte bănci care operează în Marea Britanie.

Banca britanică de compensare The Bank of London are în vedere o ofertă de salvare pentru filiala britanică a băncii americane, a informat Sky News sâmbătă.

Acest lucru a venit după ce Banca Angliei a declarat vineri că solicită o decizie judecătorească pentru a introduce SVB UK într-o procedură de insolvență, după ce autoritățile de reglementare din SUA au preluat compania-mamă SVB Financial Group.

În cadrul procedurilor de insolvență pentru băncile din Marea Britanie, unii deponenți sunt eligibili pentru despăgubiri de până la 85.000 de lire sterline (102.000 USD) pentru depozitele pierdute sau 170.000 de lire sterline pentru conturile comune.

Departamentul pentru Știință, Inovare și Tehnologie al Marii Britanii discută și cu firmele de tehnologie afectate.

Șeful departamentului monetar și piețe al Hargreaves Lansdown, Susannah Streeter, a declarat că vor exista replici în sectorul tehnologic săptămâna viitoare.

”Vor fi în desfășurare discuții urgente cu privire la potențialele preluări, iar autoritățile de reglementare sunt sub presiune pentru a negocia salvări pentru a evita căderile dăunătoare suplimentare”, a spus ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
svb
silicon valley bank