Nextebank are undă verde de la Concurență pentru preluarea Băncii Carpatica

Nextebank are undă verde de la Concurență pentru preluarea Băncii Carpatica
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2016

Consiliul Concurenței a aprobat concentrarea economică ce se va realiza prin preluarea de către Nextebank SA a Băncii Comerciale Carpatica SA și a entităților controlate de, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia autorității de concurență urmează să fie publicată în scurt timp.

La finalul lunii decembrie, Nextebank a subscris 98,7 milioane de lei la majorarea de capital a Băncii Carpatica și a devenit acționarul majoritar, după ce a preluat și o parte din acțiunile deținute de Ilie Carabulea la Carpatica.

Nextebank a ajuns să dețină 54,8% din acțiunile Carpatica, după ce a plătit și 23 de milioane de lei lui Ilie Carabulea și asociaților săi pentru o cotă care să-i asigure controlul majoritar.

Carabulea, care are dreptul de vot suspendat de Banca Națională pentru problemele cu justiția, rămâne acționar semnificativ, cu 19,45% din acțiuni.

La finele anului trecut, BCC a înregistrat o pierdere de 85,4 milioane de lei și a ajuns cu solvabilitatea la 7%, sub pragul minim legal. Majorarea de capital rezolvă problemele de solvabilitate ale băncii, care a mai trecut printr-o tentativă eșuată de vânzare cu fondul american JC Flowers.

Ilie Carabulea a vândut 20% din Banca Comercială Carpatica către Nextebank pentru 23 de milioane de lei CITEȘTE ȘI Ilie Carabulea a vândut 20% din Banca Comercială Carpatica către Nextebank pentru 23 de milioane de lei

Nexte, una dintre băncile mici din sistem, intenționează să fuzioneze cu Carpatica și să ia numele celei din urmă.

Nextebank SA este o instituție de credit deținută de fondul de investiții Emerging Europe Accession Fund Cooperatief UA. Atât Nextebank cât și Banca Comericală Carpatica își desfășoară activitatea pe piața serviciilor financiar-bancare.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpatica
nextebank
concurenta