O bancă din Germania a transferat din greșeală 5 miliarde de euro către alte bănci. În 2008, transfera bani către Lehman Brothers chiar când cerea falimentul

O bancă din Germania a transferat din greșeală 5 miliarde de euro către alte bănci. În 2008, transfera bani către Lehman Brothers chiar când cerea falimentul
scris 25 mar 2017

Banca de dezvoltare KfW, deținută de guvernul german,  care a fost ținta unui scandal mediatic în Germania în 2008 după ce a transferat sute de milioane de euro către Lehman Brothers Holdings chiar în ziua în care grupul american a cerut să intre sub protecția legii falimentului, a fost implicată recent într-un incident similar, informează Bloomberg.

KfW a transferat, din greșeală, peste 5 miliarde de dolari către patru bănci, din cauza unei erori tehnice, care a făcut ca anumite plăți să fie efectuate de mai multe ori, susțin sursele Bloomberg.

“KfW a observat erorile sistemului foarte repede, a anulat tranzacțiile și a început să investigheze cauzele. Acest incident poate fi provocat de o eroare umană legată de configurarea sistemului”, au spus reprezentanții băncii germane, referitor la incident.

Aplicațiile mobile ale producătorilor de mașini sunt victime sigure pentru hackeri CITEȘTE ȘI Aplicațiile mobile ale producătorilor de mașini sunt victime sigure pentru hackeri

În 2008, KfW a transferat peste 300 de milioane de euro către grupul bancar american Lehman Brothers, ceea ce a dus la un scandal mediatic în Germania, publicația Blind numind banca de dezvoltare  “cea mai idioată bancă germană”.

KfW nu este însă singura banca din Germania care a făcut astfel de erori. În 2015, divizia de schimb valutar a Deutsche Bank a transferat din greșeală în contul unui fond de hedging din SUA aproximativ 6 miliarde de dolari, dar banii au fost recuperați următoarea zi, a declarat o sursă apropiată situației, potrivit Bloomberg. Plata eronată a avut loc din cauza unui membru junior al echipei de vânzări, care a folosit date brute și nu nete atunci când a procesat tranzacția.

Astfel de erori scot la iveală riscurile cu care băncile se confruntă din cauza tehnologiei depășite, subiect care a atras atenția în ultima vreme autorităților financiare din Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca
kfw
germania
eroare
transfer
deutsche bank
blind