Obligațiunile “verzi” emise recent de Raiffeisen Bank România vor fi listate joi la bursă

Obligațiunile “verzi” emise recent de Raiffeisen Bank România vor fi listate joi la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2021

Obligațiunile “verzi” emise recent de Raiffeisen Bank România vor fi listate joi la bursă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat anterior că International Financing Corp (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a investit 20 de milioane de dolari în obligațiunile “verzi” emise de Raiffeisen Bank România.

Anterior, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a investit 53 de milioane de lei (echivalentul a 11 milioane de euro) în obligațiunile “verzi” ale Raiffeisen Bank România.

Obligațiunile emise de banca cu acționariat austriac sunt destinate finanțării proiectelor considerate sustenabile și au rang senior. Raiffeisen a avut o cerere de 1,6 ori mai mare decât prospectul și a plasat titluri de 400 de milioane de lei cu un cupon fix de circa 3,1% pe an – acestea au scadența la 5 ani și urmează să fie incluse în baza de capital a băncii după aprobarea din partea Băncii Naționale a României.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Recent, Erste Group, unul dintre competitorii regionali ai grupului Raiffeisen, a împrumutat prin obligațiuni similare 500 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor imobiliare certificate drept “verzi” în România și Austria.

Raiffeisien este una dintre principalele bănci din România, cu active de 52,2 miliarde de lei și 2,2 milioane de clienți. Banca a încheiat primul trimestru din 2021 cu un profit de 198 de milioane de lei, în creștere cu 41% față de perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
raiffeisen bank
obligatiuni verzi
credite verzi