BERD a investit 53 de milioane de lei în emisiunea de obligațiuni “verzi” de 400 de milioane de lei a Raiffeisen Bank

BERD a investit 53 de milioane de lei în emisiunea de obligațiuni “verzi” de 400 de milioane de lei a Raiffeisen Bank
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 11 mai 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit 53 de milioane de lei (echivalentul a 11 milioane de euro) în obligațiunile “verzi” emise de Raiffeisen Bank România.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Obligațiunile emise de banca cu acționariat austriac sunt destinate finanțării proiectelor considerate sustenabile și au rang senior. Raiffeisen a avut o cerere de 1,6 ori mai mare decât prospectul și a plasat titluri de 400 de milioane de lei cu un cupon fix de circa 3,1% pe an – acestea au scadența la 5 ani și urmează să fie incluse în baza de capital a băncii după aprobarea din partea Băncii Naționale a României.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

“Investiția BERD în emisiunea Raiffeisen se bazează pe angajamentul puternic al băncii pentru dezvoltarea piețelor de capital din România. În ultimii cinci ani, banca a subscris la 11 emisiuni de obligațiuni pentru peste 530 milioane de euro și a participat la trei oferte publice inițiale și secundare în tranzacții în valoare de peste 80 milioane de euro”, arată BERD, care a plasat împrumuturi de aproape 9 miliarde de euro de-a lungul timpului în România.

În această săptămână Erste Group, unul dintre competitorii regionali ai grupului Raiffeisen, a împrumutat prin obligațiuni similare 500 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor imobiliare certificate drept “verzi” în România și Austria.

Raiffeisien este una dintre principalele bănci din România, cu active de 52,2 miliarde de lei și 2,2 milioane de clienți. Banca a încheiat primul trimestru din 2021 cu un profit de 198 de milioane de lei, în creștere cu 41% față de perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
raiffeisen bank
obligatiuni verzi
credite verzi