OTP bate în retragere la preluarea Bancpost. Banca Transilvania profită și se pregătește de achiziție

OTP bate în retragere la preluarea Bancpost. Banca Transilvania profită și se pregătește de achiziție
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 iul 2017

OTP Bank, care a ajuns la un acord definitiv pentru a prelua Banca Românească de la grupul elen NGB, spune că va lua în considerare noi tranzacții doar după ce va încheia total tranzacția pentru Banca Românească. Acest lucru sugerează că banca ungară a renunțat la intenția de a prelua și Bancpost, de la Eurobank, dat fiind că banca grecească vrea să vândă subsidiara din România anul acesta, iar finalizarea tranzacției cu NGB, care necesită aprobarea BNR și a Băncii Naționale a Ungariei, nu va fi încheiată până atunci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest context, conform informațiilor Profit.ro, Banca Transilvania are cale liberă spre a prelua Bancpost.

Încheierea financiară a tranzacției cu National Bank of Greece (NGB) pentru Banca Românească este preconizată pentru începutul anului viitor. Luna aceasta, Eurobank a anunțat însă că vrea să vândă subsidiara din România, Bancpost, până la sfârșitul acestui an.

“OTP Group dorește să investească în continuare pe piața din România, dar noi tranzacții vor fi luate în considerare doar după finalizarea cu succes a integrării actuale”, spun reprezentanții băncii ungare.

În primăvară, CEO-ul OTP, Sandor Csanyi, s-a arătat interesat de preluarea Bancpost de la grupul elen Eurobank, în contextul în care banca ungară vrea să se extindă în regiune. Între timp, însă, OTP a preluat Banca Românească, astfel că Banca Transilvania are cale liberă spre a prelua Bancpost.

EXCLUSIV Piraeus Bank, pe cale de a fi cedată de banca-mamă din Grecia, cere vânzarea fostei fabrici de țigări din Regie, unde Ioan Niculae voia turnuri de 30 de etaje și \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Piraeus Bank, pe cale de a fi cedată de banca-mamă din Grecia, cere vânzarea fostei fabrici de țigări din Regie, unde Ioan Niculae voia turnuri de 30 de etaje și "mall cultural"

Fondul SEI Investments, acționar Banca Transilvania, a afirmat, potrivit MarketWatch, că achiziția Bancpost este în curs și ar putea fi un „catalizator cheie“ al acțiunilor băncii.

În cazul în care banca se va extinde randamentul acțiunilor se va îmbunătăți, iar dividendele primite de acționari ar putea crește, spune Sandra Ackermann-Schaufler, manager SEI Investments.

Pentru Bancpost concurează și alte entități, precum fondul de investiții J.C. Flowers.

viewscnt
Afla mai multe despre
ngb
eurobank
bancpost
otp
banca romaneasca
preluare
tranzactie
banca transilvania
sei investment