OTP majorează capitalul subsidiarei din România cu peste 300 milioane de lei

OTP majorează capitalul subsidiarei din România cu peste 300 milioane de lei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 sep 2019

OTP a majorat capitalul social al subsidiarei din România cu peste 300 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, capitalul social al OTP Bank România, locul 9 pe piața locală în funcție de valoarea activelor, a fost majorat de la 1,509 miliarde de lei la 1,829 miliarde de lei.

OTP Bank România a obținut venituri de 264,3 milioane de lei în prima jumătate a anului, cu 27% mai mare față de rezultatul înregistrat în intervalul similar din 2018, și un profit net de 53,6 milioane de lei, în creștere cu 164%.

Topul băncilor după active. Rocadă la vârf și concentrare în piață CITEȘTE ȘI Topul băncilor după active. Rocadă la vârf și concentrare în piață

Banca a reușit să crească portofoliul de credite la jumătatea anului de aproape trei ori mai rapid decât media sistemului. Datele de profitabilitate s-au îmbunătățit și ele ca urmare a creșterii afacerilor și a scăderii costurilor cu provizioanele, în timp ce schema de personal a crescut cu 10% și salariile mai mari acordate angajaților au pus presiune pe cheltuielile operaționale

Creditul către populație a crescut cu 8% de la începutul anului la 6,21 miliarde de lei, față de o rată de circa 3% în cazul întregului sistem bancar, în timp ce împrumuturile pentru companii au avansat cu 13% la un sold de 2,94 miliarde de lei, comparativ cu o dinamică de 3,4% pentru întreg sistemul. Banca a înregistrat și o dublare a vânzărilor de credite noi imobiliare comparativ cu primul semestru din 2018.

Activele totale ale băncii au crescut cu 10% față de decembrie la 12,27 miliarde de lei, în timp ce depozitele de la clientelă au avansat cu 9% la 6,88 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank romania
majorare capital social