OTP majorează capitalul subsidiarei din România cu peste 300 milioane de lei

OTP majorează capitalul subsidiarei din România cu peste 300 milioane de lei
scris 11 sep 2019

OTP a majorat capitalul social al subsidiarei din România cu peste 300 milioane de lei.

Astfel, capitalul social al OTP Bank România, locul 9 pe piața locală în funcție de valoarea activelor, a fost majorat de la 1,509 miliarde de lei la 1,829 miliarde de lei.

OTP Bank România a obținut venituri de 264,3 milioane de lei în prima jumătate a anului, cu 27% mai mare față de rezultatul înregistrat în intervalul similar din 2018, și un profit net de 53,6 milioane de lei, în creștere cu 164%.

Topul băncilor după active. Rocadă la vârf și concentrare în piață CITEȘTE ȘI Topul băncilor după active. Rocadă la vârf și concentrare în piață

Banca a reușit să crească portofoliul de credite la jumătatea anului de aproape trei ori mai rapid decât media sistemului. Datele de profitabilitate s-au îmbunătățit și ele ca urmare a creșterii afacerilor și a scăderii costurilor cu provizioanele, în timp ce schema de personal a crescut cu 10% și salariile mai mari acordate angajaților au pus presiune pe cheltuielile operaționale

Creditul către populație a crescut cu 8% de la începutul anului la 6,21 miliarde de lei, față de o rată de circa 3% în cazul întregului sistem bancar, în timp ce împrumuturile pentru companii au avansat cu 13% la un sold de 2,94 miliarde de lei, comparativ cu o dinamică de 3,4% pentru întreg sistemul. Banca a înregistrat și o dublare a vânzărilor de credite noi imobiliare comparativ cu primul semestru din 2018.

Activele totale ale băncii au crescut cu 10% față de decembrie la 12,27 miliarde de lei, în timp ce depozitele de la clientelă au avansat cu 9% la 6,88 miliarde de lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
otp bank romania
majorare capital social