Patria Bank cedează recuperatorilor Kruk aproape 10.000 de contracte încheiate cu persoane fizice

Patria Bank cedează recuperatorilor Kruk aproape 10.000 de contracte încheiate cu persoane fizice
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 oct 2018

Patria Bank (PBK) a semnat un acord cu grupul polonez Kruk, specializat în recuperarea de creanțe, pentru vânzarea unui portofoliu de circa 9.800 de credite de consum negarantate acordate persoanelor fizice, în valoare de aproximativ 245 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Prin această tranzacție ne eliberăm de o parte din stocul de credite neperformante rezultat în urma fuziunii dintre fosta Patria Bank si fosta Banca Comerciala Carpatica. Acestei prime tranzacții îi va urma un nou proiect de vânzare portofoliu de către Patria Bank, estimat a avea loc până la finalul acestui an și vizând credite neperformante acordate persoanelor fizice și juridice, atât garantate, cât și negarantate”, spune Bogdan Merfea, Director General Patria Bank.

Patria Bank a rezultat din fuziunea prin absorbție din 2017 între Patria Bank (societate absorbită) și Banca Comercială Carpatica.

Grupul Patria Bank este deținut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG Bancă de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Omul de afaceri Ilie Carabulea deține 10,8% din capital.

Două treimi dintre românii din mediul urban și-ar dori mai multe bănci digitalizate, dar sub umbrela celor tradiționale. Doar 11% au auzit de startup-ul fintech Revolut, lansat recent în România CITEȘTE ȘI Două treimi dintre românii din mediul urban și-ar dori mai multe bănci digitalizate, dar sub umbrela celor tradiționale. Doar 11% au auzit de startup-ul fintech Revolut, lansat recent în România

Banca a încheiat semestrul I cu active de 3,44 miliarde de lei, în scădere cu circa 200 de milioane de lei față de finele anului trecut. Portofoliul de credite a crescut cu circa 127 de milioane de lei la 1,45 de miliarde de lei.

Patria Bank  nu a găsit deocamdată calea spre profit și a rămas pe pierdere, cu un rezultat negativ de circa 23 de milioane de lei, cu 11% mai mic decât cel din semestrul I din 2017.

Banca are operațiuni în 63 de orașe, prin 81 de sucursale, peste 180.000 de clienți și 3,5 miliarde lei în active.

Grupul Kruk este prezent pe piața din România din anul 2007, fiind unul dintre liderii pieței de profil, cu birouri în București și Târgoviște și peste 650 de angajați.

Grupul este cea mai mare companie de management al creanțelor din Polonia și lider al pieței de profil în zona Europei Centrale, având operațiuni în Cehia, Slovacia, Germania, Italia și Spania.  

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
bvb
bursa