DOCUMENT Lista amenzilor, impozitelor, taxelor și contribuțiilor care pot fi plătite din această lună la CEC. Pot plăti și persoanele care nu au cont SPV, dar trebuie să cunoască suma și contul pentru plată

DOCUMENT Lista amenzilor, impozitelor, taxelor și contribuțiilor care pot fi plătite din această lună la CEC. Pot plăti și persoanele care nu au cont SPV, dar trebuie să cunoască suma și contul pentru plată
scris 27 iun 2018

Persoanele fizice, cele care dețin un cont de Spațiu Privat Virtual (SPV), dar și cele care nu s-au înregistrat în SPV, serviciu pus la dispoziție de ANAF, pot plăti din 11 iunie, în sucursalele CEC Bank, o serie de impozite, taxe, contribuții și amenzi, indiferent dacă au sau nu cont la această bancă.

Printre acestea, taxa de pașoport va putea fi achitată, cum era posibil în anii anteriori, tot la CEC, nu doar la Poștă ca în prezent.

La solicitarea Profit.ro, Ministerul Finanțelor a transmis o listă cuprinzând toate plățile care pot fi efectuate prin intermediul CEC Bank, inclusiv conturile pentru plăți.

Este necesar contul de SPV?

Înregistrarea în serviciul online de Spațiu Privat Virtual (SPV) nu este o condiție pentru a putea achita prin intermediul CEC datoriile către stat. De exemplu, o persoană care știe cât are de achitat ca taxă pentru pașaport sau amendă, precum și contul în care trebuie să vireze banii, poate face plata la CEC chiar dacă nu are cont de SPV.

Pe de altă parte, pentru multe dintre datoriile către ANAF care pot fi achitate la CEC este necesară cunoașterea sumelor datorate. O situație exactă a sumelor datorate este disponibilă oricând în contul de SPV.

Astfel, deși plata datoriilor către ANAF prin intermediul CEC nu este condiționată de înregistrarea în SPV, pentru cele mai multe dintre plăți sunt necesare informațiile disponibile în contul de Spațiu Privat Virtual.

Finanțele lucrează la reorganizarea ANAF și vor primi asistență tehnică de la FMI. Angajații se așteaptă la reorganizări la Vamă și Antifraudă până în august și sunt nemulțumiți că nu sunt consultați CITEȘTE ȘI Finanțele lucrează la reorganizarea ANAF și vor primi asistență tehnică de la FMI. Angajații se așteaptă la reorganizări la Vamă și Antifraudă până în august și sunt nemulțumiți că nu sunt consultați

CEC Bank a renunțat în 2018 la comisioane pentru aceste plăți

CEC Bank a anunțat că elimină până la finele acestui an comisioanele la plățile de impozite și taxe efectuate de persoanele fizice. În perioada 11 iunie 018 – 31 decembrie 2018, CEC Bank va aplica o promoție prin care sumele reprezentând impozite, contribuții, taxe, alte venituri ale bugetelor componente ale bugetului general consolidat sau a sumelor colectate de instituțiile publice vor fi încasate la ghișeele băncii fără comisioane în sarcina plătitorului.

Astfel, operațiunile de plată a taxelor și impozitelor pentru persoanele fizice vor fi efectuate fără comisioane prin toate canalele disponibile, respectiv:

- aplicația CEC Bank Mobile Banking;
- aplicația Internet Banking CEConline;
- virament intrabancar;
- numerar la ghișeele băncii.

Lista plăților către ANAF prin intermediul CEC poate fi văzută aici

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
anaf