Piraeus vinde operațiunile din Serbia către Direktna Banka. Banca elenă estimează că va încasa până la 61 milioane euro

Piraeus vinde operațiunile din Serbia către Direktna Banka. Banca elenă estimează că va încasa până la 61 milioane euro
scris 18 oct 2017

Piraeus Bank, cea mai mare bancă elenă după active, a ajuns la un acord pentru vânzarea operațiunilor bancare și de leasing din Serbia, în cadrul unui program prin care urmărește să își reducă expunerea pe piețele externe, inclusiv în România.

Operațiunile Piraeus din Serbia vor fi preluate de banca sârbă Direktna Banka, care a fost de acord să plătească între 58 și 61 milioane de euro, în funcție de performanțele înregistrate de subsidiara grupului elen până la momentul finalizării tranzacției.

Piraeus a anunțat încă din luna iunie că vrea să renunțe la operațiunile din Serbia, România, Bulgaria, Ucraina și Albania, în cadrul unui plan de restructurare agreat cu Comisia Europeană.

Primele vânzări de active Oltchim, anunțate oficial. Cine sunt cumpărătorii. Finalizarea privatizării, în 2018 CITEȘTE ȘI Primele vânzări de active Oltchim, anunțate oficial. Cine sunt cumpărătorii. Finalizarea privatizării, în 2018

În septembrie, grupul l-a numit pe George Georgakopoulos, fostul director general al Bancpost în perioada 2014 – 2016, la conducerea Piraeus Legacy Unit, divizie creată ca parte a eforturilor de curățare a bilanțului și care include activele internaționale scoase la vânzare, inclusiv Piraeus Bank România.

Grupul elen estimează că vânzarea subsidiarei Piraeus Bank AD Beograd va fi finalizată în primul trimestru din 2018, cu condiția obținerii aprobărilor necesare.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
serbia
vanzare
direktna banka
tranzactie