Șeful Piraeus: Principalul obiectiv este reducerea expunerii pe piețele din România, Serbia și Bulgaria

Șeful Piraeus: Principalul obiectiv este reducerea expunerii pe piețele din România, Serbia și Bulgaria
scris 17 iul 2017

Piraeus Bank, cea mai mare bancă elenă, continuă eforturile în vederea reducerii expunerii pe activele secundare din Grecia și străinătate, inclusiv în România, a declarat directorul general al grupului, Christos Megalou.

"Principalul obiectiv este să ne reducem expunerea pe activele bancare secundare din Grecia și deținerile la subsidiarele internaționale, din Serbia, România și Bulgaria. Dacă vom reuși să atingem obiectivul fără un impact negativ asupra capitalului, acest lucru va avea un efect pozitiv la nivelul bilanțului”, a spus Megalou într-un interviu pentru Bloomberg.

Banca elenă a anunțat încă din luna iunie că vrea să renunțe la operațiunile din cele trei piețe externe, în cadrul planului strategic valabil până în 2020.

Piraeus, Eurobank, NBG și Alpha Bank scot la licitație fermele piscicole Nireus și Selonda, lideri în producția de acvacultură mediteraneană CITEȘTE ȘI Piraeus, Eurobank, NBG și Alpha Bank scot la licitație fermele piscicole Nireus și Selonda, lideri în producția de acvacultură mediteraneană

Megalou, care a preluat conducerea Piraeus în luna martie, a precizat că instituția de credit “este în grafic” în ceea ce privește vânzarea unui pachet de credite neperformante în valoare de aproximativ 4 miliarde euro până la finele anului, când portofoliul total de neperformante ar urma să scadă la 19,1 miliarde euro, de la 23 miliarde de euro la sfârșitul lunii martie.

Actuala conducere a decis să accelereze implementarea programului de restructurare, pentru a rambursa cât mai curând posibil ajutorul primit de la stat, a explicat el.

Guvernul de la Atena a acordat Piraeus finanțări în cuantum de 2,72 miliarde euro începând cu luna noiembrie 2015.

Banca elenă a vândut, în utimele 18 luni, credite neperformante în Serbia, Bulgaria și România cu o valoare nominală de aproape 500 milioane euro. De asemenea, instituția de credit a obținut 3 miliarde euro din vânzarea la licitație a 29 de proprietăți.

Săptămâna trecută, banca a anunțat că analizează scoaterea la licițație a participațiilor deținute la două ferme piscicole din Grecia.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
piraeus bank
christos megalou
subsidiare
vanzare