George Georgakopoulos, fost CEO Bancpost, se va ocupa de vânzarea activelor internaționale ale Piraeus, inclusiv Piraeus Bank România

George Georgakopoulos, fost CEO Bancpost, se va ocupa de vânzarea activelor internaționale ale Piraeus, inclusiv Piraeus Bank România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 sep 2017

George Georgakopoulos, fostul director general al Bancpost în perioada 2014 - 2016, va prelua conducerea Piraeus Legacy Unit, divizie creată în vară de grupul elen Piraeus Bank ca parte a eforturilor de curățare a bilanțului și care include activele internaționale scoase la vânzare, inclusiv Piraeus Bank România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Georgakopoulos a fost numit director general executiv al Piraeus Legacy Unit (PLU) și al diviziei de recuperare credite (RBU), cu începere din 25 septembrie.

Totodată, fostul șef al Bancpost (septembrie 2014-mai 2016), în prezent directorul general al grupului financiar 4finance Holding, a fost numit membru în Comitetul Executiv al PLU.

Alertă: BNR vrea să limiteze iar creditul pentru populație. Expunerea băncilor a depășit pragul de semnal CITEȘTE ȘI Alertă: BNR vrea să limiteze iar creditul pentru populație. Expunerea băncilor a depășit pragul de semnal

La începutul verii, Piraeus și-a prezentat planul strategic “Agenda 2020”, prin care vizează reducerea semnificativă a creditelor nepeformante și restrângerea operațiunilor pe piețele secundare, inclusiv vânzarea subsidiarelor din România, Bulgaria, Serbia, Ucraina și Albania.

George Georgakopoulos, fost CEO Bancpost, se va ocupa de vânzarea activelor internaționale ale Piraeus, inclusiv Piraeus Bank România

Parte a strategiei, grupul a creat divizia Piraeus Legacy Unit, cu active ponderate la risc de 24 miliarde euro, ce include unitățile scoase la vânzare și alte active secundare din Grecia și străinătate, precum și împrumuturile neperformante administrate de divizia de recuperare credite.

Directorul general al grupului elen, Christos Megalou, a reiterat, în luna iulie, că reducerea expunerii pe piețele din România, Serbia și Bulgaria rămâne principalul obiectiv al Piraeus.

EXCLUSIV BNR a aprobat regulamentul care adecvează dobânzile IFN. Mai multe instituții nebancare vor intra sub supravegherea băncii centrale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BNR a aprobat regulamentul care adecvează dobânzile IFN. Mai multe instituții nebancare vor intra sub supravegherea băncii centrale

Georgakopoulos a fost numit CEO al Bancpost în septembrie 2014, poziție pe care a ocupat-o până în mai 2016, când a preluat șefia 4finance Holding.

Două luni mai târziu, 4finance, grup prezent pe piața românească din 2014, prin intermediul societății financiare nebancare Zaplo IFN, a devenit proprietarul TBI Bank România, odată cu finalizarea achiziției companiei-mamă, TBIF Financial Services, din Bulgaria. Tranzacția a fost evaluată la circa 75 milioane de euro.

Piraeus a intrat pe piața bancară din România în anul 2000, prin achiziția Pater Bank. La finele primului trimestru, Piraeus Bank România avea o rețea națională formată din 101 unități și 1.326 angajați. Activele băncii însumau 1,455 miliarde de euro, potrivit datelor grupului elen.

Bancpost, bancă deținută de grecii de la Eurobank, este de asemenea pe cale de a fi vândută. Banca Transilvania poartă negocieri cu Eurobank pentru preluarea Bancpost și a societăților ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN S.A, rezultatul discuțiilor urmând să fie anunțat la finele lunii octombrie

viewscnt
Afla mai multe despre
george georgakopoulos
piraeus legacy unit
piraeus bank
bancpost
ceo