Plafonul garanțiilor pentru Prima Casă va fi de 1,5 miliarde lei în 2016

Plafonul garanțiilor pentru Prima Casă va fi de 1,5 miliarde lei în 2016
Ovidiu Tempea
Ovidiu Tempea
scris 4 dec 2015

Plafonul garanțiilor pentru programul Prima Casă va fi de 1,5 miliarde lei anul viitor, iar pentru acest an va fi majorat cu 200 milioane lei, a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru acest an, statul a alocat un plafon de 2,5 miliarde de lei, care a fost epuizat aproape în totalitate de către bănci.

Programul va fi în condiții actualizate, a precizat ministrul, însemnând că rata dobânzii va fi ROBOR+2%, față de ROBOR + 2,5% cât este în prezent.

Profit.ro a anunțat, în urmă cu două săptămâni, citând surse oficiale, că programul "Prima Casă" a fost inclus în proiectul de buget pentru anul viitor, asumat de Guvernul Cioloș.

Lansat în 2009, sub Cabinetul Emil Boc, programul Prima Casă a fost motorul creditării ipotecare și a stabilizat prețurile apartamentelor, după declanșarea crizei economice.

Peste două treimi din creditele acordate în ultimii ani sunt cu garanții de stat. În cei șase ani de existență a programului, au fost acordate 157.000 garanții, în valoare totală de peste 13 miliarde lei, care au susținut credite de peste 26 miliarde lei. BNR arată că împrumuturile Prima Casă reprezintă peste 50% din volumul creditelor imobiliare în derulare.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima casă
dobândă
plagon
garanții