Plățile cu cardurile de credit la nivel mondial le vor depăși pentru prima oară pe cele în numerar în 2016

Plățile cu cardurile de credit la nivel mondial le vor depăși pentru prima oară pe cele în numerar în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2016

Plățile cu cardurile de credit la nivel mondial le vor depăși în premieră pe cele în numerar, în 2016, în condițiile în care oamenii folosesc tot mai mult cardurile pentru achiziții online și prin intermediul aplicațiilor, potrivit firmei de analiză Euromonitor International, care urmărește de mai multe decenii comportamentul consumatorilor, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În 2016, consumatorii vor cheltui la nivel global circa 23.200 de miliarde de dolari prin intermediul tranzacțiilor cu carduri și 22.600 de miliarde de dolari în numerar, scrie News.ro.

Chiar dacă este un moment de referință pentru plățile cu carduri și cele electronice, este doar unul ”nominal”, a declarat Kendrick Sands, analist la Euromonitor.

Această trecere a avut loc treptat, în ultimii 20 de ani, favorizând puternic plățile prin carduri și pe cele electronice.

Tehologia a facilitat oamenilor din întreaga lume accesul la serviciile financiare. În plus, guvernele mai multor țări au acordat oamenilor facilități pentru a folosi cardurile și plățile mobile, în loc de numerar, pentru a reduce activitățile din economia subterană și tranzacțiile ilegale, a arătat Sands.

Guvernul din Coreea de Sud, de exemplu, a început să promoveze cardurile de credit în jurul anului 1997, pentru a stimula consumul și a reduce plățile cash, care sunt mai greu de urmărit de către fisc, potrivit The Economist.

Cea mai mare creștere a plăților cu carduri a avut loc, în perioada 2015-2016, în regiunea Asia-Pacific, reprezentând tranzacții de 1.700 de miliarde de dolari, urmată de America de Nord, cu o creștere de 187 de miliarde de dolari, potrivit Euromonitor.

Primele stații automatizate de închiriere de biciclete au fost deschise în București CITEȘTE ȘI Primele stații automatizate de închiriere de biciclete au fost deschise în București

Plățile mobile au crescut puternic în China, iar companiile tehnologice de servicii financiare au deja un număr similar de clienți ca cele mai mari bănci din țară, arată datele Citigroup.

Creșterea numărului de carduri de debit este un alt motiv pentru care plățile cash au scăzut în ultimii ani. Utilizarea cardurilor de credit la nivel mondial a crescut cu circa 8% în funcție de circulația cardurilor. În cazul cardurilor de credit creșterea a fost de aproximativ 5%.

Chiar dacă trecerea la sistemul digital de plăți permite economisirea unor sume mari de bani, având în vedere costurile mari de tipărire și de menținere în circulație a banilor, mulți oameni sunt îngrijorați că băncile și guvernele au acces la informații legate de cheltuielile pe care le fac, indiferent dacă sunt implicați sau nu în activități ilegale.

viewscnt
Afla mai multe despre
plata cu cardul
achizitii online