Poliția Română avertizează asupra unei noi metode infracționale, de tip "e-mail fraud”

Poliția Română avertizează asupra unei noi metode infracționale, de tip "e-mail fraud”
scris 7 mai 2017

Poliția Română avertizează asupra unei noi metode infracționale, de tipul "e-mail fraud”, care are ca scop deturnarea transferurilor bancare dintre societățile comerciale.

Potrivit polițiștilor, această mtodă infracțională presupune accesarea contului de e-mail al unei societăți comerciale și simularea corespondenței cu societatea parteneră, finalul putând fi deturnarea transferului de bani către un cont bancar controlat de respectiva grupare infracțională.

Pentru prevenirea fraudelor prin e-mail, polițiștii recomandă schimbarea parolelor de acces în conturile de e-mail la un interval de timp și folosirea autentificării în doi pași, limitarea utilizării calculatoarelor destinate efecturării de tranzacții financiare prin interzicerea folosirii lui în scopuri personale (accesare e-mail personal, rețele de socializare), evitând riscurile de infectare cu viruși informatici.

Poliția atrage atenția asupra unei campanii de înșelăciune prin WhatsApp și recomandă utilizatorilor să nu acceseze linkul din mesaje CITEȘTE ȘI Poliția atrage atenția asupra unei campanii de înșelăciune prin WhatsApp și recomandă utilizatorilor să nu acceseze linkul din mesaje

De asemenea, ei mai recomandă confirmarea telefonică pentru "operațiunile atipice” sau atunci când se solicită efectuarea transferului într-un cont bancar diferit față de cel obișnuit.

"Evitați de a răspunde la email-urile în care se solicită schimbarea contului bancar, prin utilizarea funcției de replay și creați un email nou, prin care să solicitați confirmarea acestui fapt”, subliniază polițiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
politia
e-mail
transferuri bancare