Profit de 1 miliard euro pentru BERD în 2016, după investiții de aproape 9,5 miliarde de euro

Profit de 1 miliard euro pentru BERD în 2016, după investiții de aproape 9,5 miliarde de euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 mar 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a obținut un profit net de aproximativ 1 miliard de euro în 2016, când nivelul investițiilor a atins valoarea record de 9,4 miliarde de euro pentru al doilea an consecutiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Rezultatul reprezintă o creștere de circa 25% comparativ cu profitul de 802 milioane de euro raportat în 2015, potrivit băncii înființate la începutul anilor 90 pentru a susține economiile din Europa Centrală și de Est.

Raportat la media din ultima decadă, când profitul net anual s-a situat la 534 milioane de euro, câștigul aproape s-a dublat.

Acțiunile Deutsche Bank, în scădere cu peste 6% după ce banca a anunțat că vrea să atragă 8 miliarde euro de la investitori CITEȘTE ȘI Acțiunile Deutsche Bank, în scădere cu peste 6% după ce banca a anunțat că vrea să atragă 8 miliarde euro de la investitori

“Prin prisma randamentelor financiare robuste, BERD este bine poziționată pentru a-și continua investițiile la un nivel ridicat și în anii următori“, spune Andras Simor, directorul financiar și de operații al BERD.

În 2016, investițiile BERD au atins valoarea record de 9,4 miliarde de euro pentru al doilea an consecutiv. Banca a finanțat 378 de proiecte în cele 36 de țări în care este prezentă, inclusiv în România, unde este cel mai mare investitor instituțional.

La finele anului trecut, ponderea împrumuturilor neperformante se situa la 5,5% din totalul portofoliului de credite acordate de BERD, în scădere de la 5,9% în 2015.

Fondată în 1991, BERD este deținută de 65 de țări de pe cinci continente, precum și de Uniunea Europeană și de Banca Europeană de Investiții (BEI). România a devenit acționar BERD în martie 1991, cu o contribuție la capitalul băncii de puțin peste 144.000 euro.

Până în prezent, BERD a investit peste 7,3 miliarde euro în România și a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanțare.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
profit
rezultate
investitii