BERD ar putea acorda CTP un împrumut de 29 milioane euro pentru construcția a două depozite în parcul logistic CTPark Bucharest West

BERD ar putea acorda CTP un împrumut de 29 milioane euro pentru construcția a două depozite în parcul logistic CTPark Bucharest West

CTPark Bucharest West. Foto: CTP

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mar 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ar putea acorda dezvoltatorului de proprietăți industriale CTP un împrumut de până la 29,2 milioane de euro pentru finanțarea a două noi depozite în cadrul parcului logistic CTPark Bucharest West, la construcția cărora vor lucra aproximativ 200 de muncitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Board-ul BERD se va întruni pe 5 aprilie pentru a discuta aprobarea finanțării. Costurile totale ale proiectului, care includ valoarea clădirilor existente din parc și cheltuielile cu dezvoltarea noilor depozite, ajung la aproape 109 milioane de euro, potrivit unei descrieri publicate pe site-ul BERD.

CTP, companie cu capital olandez, a preluat CTPark Bucharest West de la Prologis în 2015, într-o tranzacție estimată la 60 milioane de euro. Parcul, situat la circa 23 kilometri de București, în Bolintin-Deal, se întinde pe 79,2 hectare, iar dezvoltatorul intenționează să ridice 6 depozite cu o suprafață totală de 182.763 mp. Primul depozit, cu o suprafață de 4.811 mp, a fost finalizat la începutul lunii februarie.

Tranzacție în construcții: Teraplast cumpără 50% din producătorul de țiglă Depaco CITEȘTE ȘI Tranzacție în construcții: Teraplast cumpără 50% din producătorul de țiglă Depaco

Construcția celor două noi depozite a început deja și va fi finalizată în cursul acestui an. Celor aproximativ 80 de muncitori aflați pe șantier li se vor alătura încă circa 120, potrivit BERD.

În prezent, CTP construiește în toată România și închiriază simultan proiecte în Timișoara și Arad.

Dezvoltatorul a anunțat recent că a ajuns la investiții de 250 milioane euro în România, având un portofoliu de proprietăți industriale clasa A de peste 500.000 de metri pătrați și țintind extinderea până la un milion de metri pătrați în următorii doi ani.

Proiectele CTP sunt cofinanțate de bănci diferite, inclusiv Erste Bank, Societe Generale și Raiffeisen.

CTP se află pe piața din România din 2008.

Ținta CTP pentru cele șapte piețe din Europa Centrală și de Est în care lucrează este de a avea un portofoliu de proprietăți industriale de clasă A de cinci milioane de metri pătrați până la finalul anului 2018, de la peste 3 milioane de metri pătrați în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
ctp
ctpark bucharest west
depozite
finantare
constructie