Programul Prima Casă a atins un maxim istoric al cererilor de garantare

Programul Prima Casă a atins un maxim istoric al cererilor de garantare
scris 12 mai 2017

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunțat că se confruntă cu un număr record de solicitări de garantare.

După alocarea fondurilor pentru acest an, băncile au trimis zilnic spre FNGCIMM, pentru aprobare, sute de dosare de creditare, iar activitatea instituției este suprasolicitată, motiv pentru care a fost suplimentat numărul de angajați, iar programul a fost extins sâmbăta și duminica.

FNGCIMM a anunțat că primește zilnic peste 500 de dosare, în prezent având 7.000 de dosare în diferite stadii de analiză. Fondul de Garantare nu precizează însă care este timpul de așteptare pentru analiza unui dosar.

Programul Prima Casă a primit în acest an peste 2,5 miliarde de lei în garanții. În premieră, locuințele mai noi de cinci ani sunt favorizate printr-o sumă mai mare a creditului ce poate fi accesat de beneficiari și printr-o garanție mai mare pentru bănci în comparație cu locuințele vechi.

Orange România pierde procesul de hărțuire morală a unui fost angajat. Operatorul va plăti daune de 10.000 euro, plus cheltuielile de judecată CITEȘTE ȘI Orange România pierde procesul de hărțuire morală a unui fost angajat. Operatorul va plăti daune de 10.000 euro, plus cheltuielile de judecată

De la lansarea Programului în anul 2009 până la finele lunii noiembrie 2016, au fost acordate aproape 204.000 de garanții, în valoare totală de 17,5 miliarde lei, pentru credite de circa 35 de miliarde de lei, adică 60% din stocul de credit ipotecar din sistemul bancar.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima casa
fondul de garantare
fngcimm